ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

K. Τριανταφυλλίδης: H σοβαρή αιχμή για διορισθέντα στο Δ.Σ του ΤΕΠΑΚ που πήρε πίσω

Η ενοικίαση διαμερισμάτων σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και η σχέση με τον ΠτΔ

24news team

Οι διορισμοί στα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, επικρίθηκαν ποικιλοτρόπως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να απαντά πως, «κάθε καινοτομία και κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση φέρνει αντιδράσεις όπως αυτές που βλέπουμε».

Τις προηγούμενες ώρες τοποθέτηση του δικηγόρου, Κρις Τριανταφυλλίδη, στην πλατφόρμα «Χ» συζητήθηκε αφού σε αυτήν αναφέρεται στην οικογενειακή σχέση που έχει ο Λουκάς Χριστοδουλίδης, που διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με τον ΠτΔ, αφήνοντας αιχμές και για δοσοληψίες της οικογένειας του κυρίου Λουκά Χριστοδουλίδη που αφορούν ενοικιάσεις διαμερισμάτων σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ. Η εν λόγω καταγγελία προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας και ο κος Τριανταφυλλίδης επανήλθε ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Αρχικά ο κος Τριανταφυλλίδης έγραψε:«Λουκάς Χριστοδουλίδης (αναφέρω το όνομα διότι μετά από χθες είναι δημόσιο πρόσωπο):

Πληροφορίες (φαίνονται βάσιμες) αναφέρουν ότι:

-Διορίστηκε χθες 19/1/2024 στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ ( ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που αναφέρω στη προηγούμενη ανάρτηση μου).

-Είναι εξάδελφος του Προέδρου της Δημοκρατίας,

-Έχει υιό,

-Ο υιός του είναι ιδιοκτήτης των μετόχων Εταιρείας και

-Η Εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια διαμερισμάτων τα οποία ενοικιάζει σε φοιτητές - ποιου άλλου (!!) - του ΤΕΠΑΚ!!!

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα είναι καραμπινάτη σύγκρουση συμφέροντος η οποία φτάνει- λόγω της συγγένειας- μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά».

Σε δεύτερη ανάρτησή του, μετά από παρέμβαση του, Ανδρέα Χριστοδουλίδη, υιού του Λουκά Χριστοδουλίδη, ο κος Τριανταφυλλίδης διευκρινίζει:

«Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης, υιός του Λουκά Χριστοδουλίδη εξαδέλφου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ούτε ο πατέρας του αλλά ούτε ο ίδιος ή η Εταιρεία που του ανήκει ενοικιάζει διαμερίσματα σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ.

Επί τούτου με καλεί να ανασκευάσω χθεσινή μου ανάρτηση.

Κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εις την ανάρτηση μου ξεκάθαρα ΔΕΝ αναφερόμουν σε δίκη μου γνώση αλλά σε πληροφορίες.

Επίσης ο θέση περί σύγκρουσης συμφέροντος βασίζετο ακριβώς εις την υποθετική περίπτωση (χρησιμοποιείται εμφανέστατα η λέξη «Αν») που οι πληροφορίες ήταν βάσιμες.

Κατ’ επέκταση το μέρος αυτός της ανάρτησης μου αποσύρεται αφού, σε πλήρη αντίθεση με παρά πολλούς άλλους, δεν επικαλούμαι ποτέ το αλάνθαστο.

Συνεχίζει βεβαίως να ισχύει το μέρος της ανάρτησης μου που αφορά το διορισμό αυτόν καθ’ εαυτόν από το Υπουργικό Συμβούλιο του Λουκά Χριστοδουλίδη, εξαδέλφου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διορισμός με αδιαμφισβήτητο θεμέλιο τη συγγένεια.

Οι πολίτες θα κρίνουν αν το κριτήριο της αξιοκρατίας και των προεκλογικών δηλώσεων/ δεσμεύσεων-τις θυμάστε;-υλοποιούνται σ αυτή τη περίπτωση».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση