ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρώτη αντίδραση του Χάρη μετά το πόρισμα

Τι είπε ο Υπουργός Οικονομικών

Δηλώσεις έκανε ο κύριος Χάρης Γεωργιάδης λίγο μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για την κατάρρευση του Συνεργατισμού το οποίο του επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε, «Δεν μπορώ ασφαλώς να σχολιάσω μια έκθεση την οποία δεν έχω δει. Ασφαλώς θα μελετηθεί. Αλλά θέλω να πω το εξής στην περίπτωση του Συνεργατισμού κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια χρόνια τοξική κατάσταση, πιθανώς κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη, πιθανώς κάποιοι να επιθυμούσαν την διατήρηση αυτής της κατάστασης. Η θέση της Κυβέρνησης ήταν διαφορετική και η Κυβέρνηση έλαβε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις και τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων είναι ήδη ορατά. Έχουν οδηγήσει οι αποφάσεις της Κυβέρνησης στην διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας, έχουν οδηγήσει στην θωράκιση της Κυπριακής οικονομίας μέσα από τις διαδοχικές αναβαθμίσεις, έχουν διασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική. Επαναλαμβάνω πως είναι κατανοητό και είναι σεβαστή η όποια διαφορετική πολιτική άποψη, όμως η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης ήταν ξεκάθαροι όπως εξίσου ξεκάθαρος είναι και ο διαχωρισμός, η διάκριση μεταξύ της πολιτικής ευθύνης και της πολιτικής υπευθυνότητας που θεωρώ πως έχει χαρακτηρίσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Σας ευχαριστώ πολύ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά πόσο σκοπεύει να υποβάλει την παραίτηση του ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι θα επανέλθει όταν διαβάσει το περιεχόμενο της έκθεσης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X