
24news team
Άγριος καβγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», μεταξύ των εκπροσώπων Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ, Ονούφριου Κουλλά και Γιώργου Κουκουμά αντίστοιχα.
Αιτία της σφοδρής λεκτικής τους αντιπαράθεσης και των εκατέρωθεν επικρίσεων, η κάθετα αντίθετη προσέγγιση γύρω από τα ενεργά πολεμικά μέτωπα στη Μέση Ανατολή.
Σε κάποια στιγμή, η συζήτηση ξέφυγε. Άρχισαν οι χαρακτηρισμοί, της μιας πλευράς για την άλλη, με τον Ονούφριο Κουλλά εξοργισμένο να φωνάζει στον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ ότι σκόπιμα δεν τον άφηνε να μιλήσει.
Όταν η συζήτηση ξέφυγε
Ο Γιώργος Κουκουμάς, είπε για τον ομόλογό του ανάμεσα σε άλλα, ότι στέκεται προσοχή κάθε φορά που μιλούν οι Αμερικανοί, κι ότι εκπροσωπεί μια παράταξη που υποστηρίζει τα συμφέροντα του Ισραήλ, κατηγορώντας ότι κλείνουν τα μάτια στα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, απάντησε μεταξύ άλλων στον Γιώργο Κουκουμά ότι αυτός και το ΑΚΕΛ βρίσκονται στο ίδιο χαράκωμα με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τον Ερντογάν και ότι δεν αντιλαμβάνονται γιατί δεν πρέπει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Κριτίκαραν τον Χριστοδουλίδη
Στο μόνο που συμφώνησαν αφορά στην κατ’ εξακολούθηση λανθασμένη, όπως τη χαρακτήρισαν, κυβερνητική διαχείριση του ζητήματος με τη διάψευση από πλευράς Ιράν ότι ζήτησε από τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, μεσολαβητικό ρόλο προς την πλευρά του Ισραήλ.
Ο Ονούφριος Κουλλά μίλησε για συνεχιζόμενο ατόπημα, που έπρεπε να είχε ήδη λήξει με μια παραδοχή λάθους. Ο Γιώργος Κουκουμάς είπε πως είτε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης φαντάστηκε ότι του ζητήθηκε μεσολαβητικός ρόλος είτε κάτι λέχθηκε σε επίπεδο παρασκηνιακών διεργασιών αλλά ο ίδιος βιάστηκε να το διαρρεύσει για να παινέψει τον εαυτό του.