ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιράν: Διαψεύδει ότι ζήτησε από Λευκωσία να μεταφέρει μήνυμα στο Ισραήλ

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δηλώσει ότι το Ιράν είχε ζητήσει από τη Λευκωσία να μεταφέρει μήνυμα προς το Ισραήλ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Ιράν δεν έστειλε οποιοδήποτε μήνυμα στο Ισραήλ μέσω μιας τρίτης χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου των Εξωτερικών Ισμαήλ Μπαγκέι, μετά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη νωρίτερα σήμερα, ότι η Τεχεράνη είχε ζητήσει από τη Λευκωσία να μεταφέρει «μερικά μηνύματα» στο Ισραήλ.

Το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε δηλώσει ότι το Ιράν «μάς έχει ζητήσει να μεταφέρουμε μήνυμα προς το Ισραήλ και θα το πράξουμε», σημειώνοντας ότι προς τον σκοπό αυτό θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Η μεταφορά μηνυμάτων μέρος του σταθεροποιητικού ρόλου ΚΔ, λέει ο Λετυμπιώτης

Η Κυπριακή Δημοκρατία μεταφέρει τα μηνύματα που προκύπτουν μέσα από όλες τις επαφές, σε όλα τα επίπεδα, για την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης και της επιστράτευσης της διπλωματίας προς εξεύρεση λύσεων και επίλυσης διαφορών, δήλωσε νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε σχέση με τις επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη εν μέσω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

«Το μήνυμα αυτό είναι κοινό από τις επαφες μας και το μεταφέρουμε με σαφήνεια προς όλους τους συνομιλητές. Ειδικά προς τους άμεσα εμπλεκόμενους. Ειδικά ως προς την ΕΕ που μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ρόλο» ανέφερε στο ΚΥΠΕ.

Ως κράτος μέλος της ΕΕ και κράτος της περιοχής που διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής η μεταφορά αυτών των μηνυμάτων εντάσσεται στον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορούμε ως Κύπρος να διαδραματίσουμε, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X