ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία φιλοξενεί την 9η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κ. Μητσοτάκη

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ με τη συμμετοχή των ηγετών των τριών χωρών, Νίκου Χριστοδουλίδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη σύνοδο, που θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, θέματα άμυνας, ασφάλειας και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 1000 θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον κ. Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει στις 10.35, κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μετά το πέρας της οποίας οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Την Κυριακή το απόγευμα είχε πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία διμερής συνάντηση Χριστοδουλίδη – Νετανιάχου κατά την οποία οι δυο ηγέτες συμφώνησαν τη διεξαγωγή διακυβερνητικής συνόδου το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Συζήτησαν επίσης το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση της περιφερειακής συνεργασίας.

Το βράδυ ο κ. Νετανιάχου είχε συνάντηση στον χώρο όπου διαμένει στη Λεμεσό με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση