ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο

Διέλευση ζεύγους Rafale που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ»

Με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο, ξεκίνησαν οι κοινές δραστηριότητες με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ένα ζεύγος γαλλικών μαχητικών Rafale, πέταξαν από την Κύπρο. Τα δυο μαχητικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εισήλθαν στην περιοχή από την πλευρά της Λάρνακας, πέταξαν πάνω από το Τρόοδος και στη συνέχεια με κατεύθυνση την Πάφο αποχώρησαν.

Τα δυο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στο αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, βρίσκεται στο όριο του τεμαχίου 8 της κυπριακής ΑΟΖ και βορείως του σημείου όπου το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», πραγματοποιεί παράνομες εργασίες.

Στρατιωτικές πηγές έλεγαν στην «Καθημερινή» πως τα δυο μαχητικά αεροσκάφη κατέθεσαν σχέδιο πτήσης το οποίο και εγκρίθηκε από τις αρχές της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών θα συνεχισθούν το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Απόστολου Τομαρά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X