ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
26° Λευκωσία,
22 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Eπαφές Αρχηγού ΓΕΕΦ στην Αίγυπτο

Παρούσα η Κύπρος στην άσκηση «Bright Star 2021»

ΚΥΠΕ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης πραγματοποίησε την Πέμπτη συναντήσεις με τον ΥΠΑΜ της Αιγύπτου Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι και τον ομόλογό του τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Αντιστράτηγο Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι , στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Bright Star 2021».

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης εκπροσώπησε την Εθνική Φρουρά και τον Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και έγινε θερμά δεκτός, αναδεικνύοντας το επίπεδο των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων ευρύτερα.  
 
«Η παρουσία της Κύπρου ήταν εξαιρετική στη μεγάλη αεροναυτική άσκηση «Bright Star 2021», η οποία αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη παρουσία των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός Κύπρου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσο ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι όσο και ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι , τον συνεχάρησαν για το επίπεδο της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου, όχι μόνο αριθμητικά, αλλά κυρίως για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν όλα τα στελέχη της Κύπρου στην άσκηση.  
 
Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Ζερβάκης, την ίδια περίοδο στην Κύπρο διεξαγόταν η άσκηση «Πτολεμαίος» με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και της Αιγύπτου, που ολοκληρώθηκε χθες με μία δυναμική επίδειξη σε κατοικημένη περιοχή, όπου, είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΦ,  εκτός από το επίπεδο της συνεργασίας Αιγύπτου – Κύπρου, που ήταν υψηλό, ήταν μία ευκαιρία για τα στελέχη των δύο χωρών να αποκτήσουν και φιλικές επαφές, γεγονός που είναι σημαντικό για το επίπεδο της συναντίληψης και των σχέσεων των δύο χωρών σε θέματα αμυντικής συνεργασίας .  
 
«Οι σχέσεις και σε προσωπικό επίπεδο και σε επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών Αιγύπτου και Κύπρου είναι εξαιρετικές και αδελφικές», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία της διαλειτουργικότητας που υπάρχει μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, γι’ αυτό και η συμμετοχή των Κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων στις ασκήσεις ήταν σημαντική όπως και οι εμπειρίες που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών των δύο χωρών. 
 
Ο κ. Ζερβάκης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα συνεχιστούν οι συνεκπαιδεύσεις της Κύπρου με την Αίγυπτο αυτόν τον χρόνο και με αρκετές καινούργιες που θα πραγματοποιηθούν σε διμερές επίπεδο.  
 
Από πλευράς Ελλάδας, στην ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών στην άσκηση το παρών έδωσε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης (ΠΝ), παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ και εκπροσώπων των 21 χωρών που συμμετείχαν στην άσκηση «Bright Star 2021».  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση