ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εκτός από ανιστόρητοι και με πρόβλημα κατανόησης»

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΑΜ

ΚΥΠΕ

Απαντά στα «πυρά» της ΕΔΕΚ το ΕΛΑΜ, η οποία χαρακτήρισε νωρίτερα ανιστόρητες τις αναφορές του Χρίστου Χρίστου για τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Εκτός από ανιστόρητοι και με πρόβλημα κατανόησης στην ΕΔΕΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΔΕΚ παραθέτει τα λόγια του κ. Χρίστου, όπως αυτά ειπώθηκαν σε βραδινή προεκλογική εκπομπή στο ΟΜΕΓΚΑ:

«Το ίδιο το σώμα της Βουλής αποφάσισε την 31η Ιανουαρίου 1974 να τον ανακηρύξει (εννοώντας τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή) ως άξιο τέκνο της πατρίδας. Υπενθυμίζω στους παλαιότερους, και οι νεότεροι είναι καλά να μαθαίνουν κάποια πράγματα περί ιστορίας, ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν επί διακυβέρνησης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με βουλευτές, μεταξύ άλλων, ο μακαρίτης πρώην Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο μακαρίτης επίσης Βάσος Λυσσαρίδης και αρκετοί άλλοι.».

Διερωτόμαστε κατά πόσο γνωρίζουν στην ΕΔΕΚ απλά ιστορικά γεγονότα, ότι δηλαδή το 1974 ήταν Βουλευτές τόσο ο Τάσσος Παπαδόπουλος, όσο και ο Βάσος Λυσσαρίδης;

Ακολούθως αναφέρουν τα λόγια του κ. Χρίστου ότι «Το ψήφισμα, λοιπόν, που τον ανακηρύσσει σε άξιο τέκνο της πατρίδας, πέρασε με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην 6 βουλευτών του ΑΚΕΛ που τήρησαν αποχή».

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είχε αναφέρει ότι ο μακαριστός Βάσος Λυσσαρίδης παρευρέθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και ψήφισε.

ΟΜΩΣ, την συγκεκριμένη ημέρα την ΕΔΕΚ εκπροσωπούσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Βουλευτής της Χριστόφορος Χριστοφίδης.

Τελικά, η τοποθέτηση του κ. Χρίστου, ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΘΗ.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δύο εκδοχές υπάρχουν:

Είτε το μένος τους απέναντι στο ΕΛΑΜ τους τυφλώνει, εμποδίζοντας τους να αντιληφθούν τα όσα λέμε

Είτε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση