ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πυρά ΕΔΕΚ σε Χρίστου: «Εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος»

Η ανακοίνωση του Κόμματος

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ σχετικά με την αναφορά του Προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, στον Βάσο Λυσσαρίδη, κατά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Omega Δημοκρατία». Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «κατανοούμε τους λόγους της τοποθέτησης του Προέδρου του ΕΛΑΜ. Όμως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως ο Χρίστος Χρίστου, εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

Ο Προέδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος

Κατά την χθεσινοβραδινή εκπομπή "Οmega Δημοκρατία", ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε:

«Το ίδιο το σώμα της Βουλής αποφάσισε την 31η Ιανουαρίου 1974 να τον ανακηρύξει [τον Γρίβα] ως άξιο τέκνο της πατρίδας. Υπενθυμίζω στους παλαιότερους, και οι νεότεροι είναι καλά να μαθαίνουν κάποια πράγματα περί ιστορίας, ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν επί διακυβέρνησης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με βουλευτές, μεταξύ άλλων, ο μακαρίτης πρώην Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, ο μακαρίτης επίσης Βάσος Λυσσαρίδης και αρκετοί άλλοι. Το ψήφισμα, λοιπόν, που τον ανακηρύσσει σε άξιο τέκνο της πατρίδας, πέρασε με τις ψήφους όλων των κομμάτων πλην 6 βουλευτών του ΑΚΕΛ που τήρησαν αποχή».

Πολύ ορθώς αναφέρει ο Χ. Χρίστου ότι οι νεότεροι είναι καλά να μαθαίνουν περί ιστορίας.

Η εν λόγω συνεδρία της Βουλής στην οποία αναφέρεται ο Χ. Χρίστου, συγκλήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής που είχε την αρμοδιότητα σύγκλησής της. Ο Βάσος Λυσσαρίδης δεν πάρεστη καν στην εν λόγω συνεδρία, γνωρίζοντας πως με την κίνησή του αυτή θα τόνιζε ακόμη περισσότερο την αντίθεσή του στο εν λόγω ψήφισμα.

Κατανοούμε τους λόγους της τοποθέτησης του Προέδρου του ΕΛΑΜ. Όμως για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως ο Χρίστος Χρίστου, εκτός από φυγόστρατος είναι και ανιστόρητος.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση