ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βουλευτικές: Πώς θα ψηφίσουν οι εγκλωβισμένοι

Όλες οι πληροφορίες

Η διευθέτηση που έχουν κάνει τα Ηνωμένα Έθνη με τις κατοχικές αρχές ώστε οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες να μπορέσουν απρόσκοπτα να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν την Κυριακή για τις βουλευτικές εκλογές, είναι να κατέχουν τεστ PCR 72 ωρών, το οποίο θα το επιδείξουν κατά την επιστροφή τους στο κατοχικό καθεστώς, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.
 
Όπως ανέφερε, η σχετική ενημέρωση έγινε στο Γραφείο του από τα Ηνωμένα Έθνη, χθες το βράδυ.
 
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, όλοι όσοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν για τις βουλευτικές εκλογές, θα πρέπει να διενεργήσουν εκ των προτέρων το τεστ PCR για κορωνοϊό.
 
Σημειώνεται ότι όλοι οι εγκλωβισμένοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.
   
Σύμφωνα με τον Επίτροπο Φωτίου, υπάρχουν σύνολο 243 εγκλωβισμένοι ψηφοφόροι, 193 Ελληνοκύπριοι και 50 Μαρωνίτες.
 
Οι Ελληνοκύπριοι διανέμονται ως εξής: 154 στο Ριζοκάρπασο, 37 στην Αγία Τριάδα και 2 στον Άγιο Ανδρόνικο. Όσον αφορά τους Μαρωνίτες, 46 είναι στον Κορμακίτη και 4 στα Καρπάσια.
 
«Για τους εγκλωβισμένους έχουμε ήδη συνεννόηση με τον Έφορο Εκλογών για καθορισμό δύο Κέντρων, όπου θα ψηφίσουν. Το ένα για την Καρπασία είναι στο Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου στο Κέντρο Γ και για τους Μαρωνίτες στο Λύκειο Κύκκου στη Λευκωσία στα Κέντρα Α και Ρ», επεσήμανε.
 
Ο Επίτροπος Φωτίου είπε πως διευθετήσεις με λεωφορεία έχουν γίνει και για τη μεταφορά των εγκλωβισμένων από και προς τα κατεχόμενα. Επίσης, όσοι επιθυμούν να έρθουν με τα δικά τους αυτοκίνητα στις ελεύθερες περιοχές μπορεί να το πράξουν.
 
«Είμαστε έτοιμοι ως Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Έφορο Εκλογών, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που γίνεται να συντονίσουμε, να διευκολύνουμε όλο αυτόν τον κόσμο για να έρθει και να πάει πίσω στα σπίτια του», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει κι ένας αριθμός εγκλωβισμένων που ζουν στις ελεύθερες περιοχές που λόγω της κατάστασης με την πανδημία δεν κατάφεραν να πάνε πίσω, ότι και γι αυτούς έγιναν διευθετήσεις για να ψηφίσουν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X