ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Ούτε ένα ευρώ σε αιτητή πολιτικού ασύλου χωρίς να εργάζεται» (vid)

Όπως είπε μένοντας εδώ χωρίς δουλειά θα οδηγούνται στην εγκληματικότητα, θα διαταράσσουν την ασφάλεια και θα αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο

24news team

Λίγες μέρες πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, οι τρείς βασικοί υποψήφιοι ανέλυσαν τη στρατηγική τους για σημαντικούς τομείς για την Κύπρο, στο debate του ΡΙΚ, με συντονιστή τον Αντρέα Κημήτρη.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τόνισε πως δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αιτητές πολιτικού ασύλου που δεν θέλουν να εργαστούν. Σημείωσε μάλιστα πως κύριος στόχος είναι να γίνουν διμερείς συμφωνίες για τον επαναπατρισμό τους.

Όπως είπε μένοντας εδώ χωρίς δουλειά θα οδηγούνται στην εγκληματικότητα, θα διαταράσσουν την ασφάλεια και θα αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο.

«Στο μεταναστευτικό, πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο αυστηροί. Δεν μου απαγορεύουν οι διεθνείς μου υποχρεώσεις να συνδέσω το οποιοδήποτε επίδομα με την υποχρέωση του αιτητή πολιτικού ασύλου να παράγει στην οικονομία. Δικαιούται 500 ευρώ, να δουλέψει για 500 ευρώ. Να βρει εργοδότη και να επιδοτήσω την εργασία του. Ούτε ένα ευρώ σε οποιοδήποτε αιτητή πολιτικού ασύλου, χωρίς να ανταποδίδει στην οικονομία,» δήλωσε.

Δείτε το βίντεο:

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση