ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ για τουρκική προκλητικότητα: «Δεν είναι πυροτέχνημα όπως νόμιζε η Κυβέρνηση»

«Βάζουν αλάτι στις πληγές των Βαρωσιωτών»

ΚΥΠΕ

Δριμύ κατήγορο ασκεί το ΑΚΕΛ μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουκουμά, όπου αναφέρεται για τις προκλήσεις της κατοχικής δύναμης και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας για τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. «Το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ συνεχίζουν να περιφρονούν το διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ».

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κουκουμάς, ασκεί κριτική και στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του: «Αυτές οι ενέργειες –που προφανώς δεν είναι πυροτεχνήματα όπως αρχικά νόμιζε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- θα ενταθούν γιατί ακριβώς η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία αξιώνουν τον οριστικό διαμελισμό της πατρίδας μας».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Η κατοχική δύναμη και η τουρκοκυπριακή ηγεσία συνεχίζουν τις εργασίες για τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Το δίδυμο Ερντογάν-Τατάρ συνεχίζουν να περιφρονούν το διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Βάζουν αλάτι στις πληγές των Βαρωσιωτών. Κωφεύουν ακόμα και στις εκκλήσεις των Τουρκοκυπρίων που διεκδικούν μαζί μας την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Αυτές οι ενέργειες –που προφανώς δεν είναι πυροτεχνήματα όπως αρχικά νόμιζε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- θα ενταθούν γιατί ακριβώς η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία αξιώνουν τον οριστικό διαμελισμό της πατρίδας μας.

Για αυτό χρειάζεται να ανακόψουμε αυτή την ολέθρια κι επικίνδυνη πορεία προς την οριστική διχοτόμηση, σταθμός της οποίας θα είναι ο εποικισμός του Βαρωσιού με ό,τι αυτό σημαίνει.

Εμείς είχαμε και έχουμε τη θέση ότι μόνο ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση του τόπου μας, μέσα από λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μπορεί να σώσει και το Βαρώσι και ολόκληρη την Κύπρο. Για αυτό επιμέναμε και επιμένουμε ότι η επικέντρωση πρέπει να είναι στην επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X