ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ για επεισόδια: «Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ασήκωτες ευθύνες»

Το κόμμα ανακοίνωσε νέα διαμαρτυρία τη Δευτέρα στη Λεμεσό

24news team

Το ΑΚΕΛ με επίσημη του ανακοίνωση καταδικάζει τα έκτροπα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (01/09) στη Λεμεσό αναφέροντας μεταξύ άλλων πως, «Η κυβέρνηση καλείται να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών από την ακροδεξιά βία». Επίσης κάνει κάλεσμα για διαμαρτυρία στην πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό το απόγευμα της Δευτέρας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το ρατσιστικό πογκρόμ που διαπράχθηκε ψες στη Λεμεσό συνιστά ντροπή για τη χώρα και το κράτος, και θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες του τόπου μας. Οι επιθέσεις σε ανυπεράσπιστους ξένους εργαζόμενους και στα υποστατικά τους, οι επιθέσεις ενάντια σε ανυποψίαστους πολίτες είναι θρασυδειλία και απανθρωπιά. Εξίσου καταδικαστέες είναι οι επιθέσεις σε εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης που βρίσκονταν στον χώρο.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία έχουν ασήκωτες ευθύνες και οφείλουν να λογοδοτήσουν. Γιατί άφησαν ανενόχλητες αυτές τις ομάδες κουκουλοφόρων να επιτίθενται σε Κύπριους και ξένους, να καταστρέφουν και να λεηλατούν στο κέντρο της Λεμεσού. Γιατί αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους για την οργανωμένη ρητορική μίσους και υποκίνηση βίας που εδώ και μέρες δηλητηριάζει σε εκρηκτικά επίπεδα την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν στους πολίτες: θα συνεχίσουν να ανέχονται την ακροδεξιά βία έστω και για μια μέρα ακόμα; Κύριε Πρόεδρε είναι ευθύνη δική σας και της κυβέρνησής σας να προστατεύσετε τη ζωή και την περιουσία όλων των πολιτών.

Ασήκωτες είναι και οι ευθύνες εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που για χρόνια τώρα, αλλά ακόμα περισσότερο τις τελευταίες μέρες επιδίδονται είτε σε ξενοφοβική ρητορική είτε σε μισόλογα. Δίνοντας άλλοθι, ενθαρρύνοντας και κανονικοποιώντας την ακροδεξιά.

Ο τόπος βρίσκεται σε οριακό σημείο και όλοι πρέπει να συναισθανθούν τι πραγματικά έχουμε ενώπιόν μας. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των πογκρόμ δεν εκφράζουν «θέσεις» ή «ανησυχίες» για το μεταναστευτικό, αλλά εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν χυδαία για το μεταναστευτικό, όπως κάνουν και θα κάνουν με κάθε άλλο ζήτημα. Δεν θέλουν ασφάλεια, αλλά απειλούν την ασφάλεια της χώρας και των κατοίκων της. Δεν πρόκειται απλώς για χουλιγκανισμό, αλλά για φασισμό που απειλεί τη δημοκρατία και τον κυπριακό λαό στο σύνολό του.

Η Κύπρος καταστράφηκε στο παρελθόν από μια φασιστική, φανατική μειοψηφία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί το ίδιο. Όλες και όλοι που απαιτούμε μηδενική ανοχή στην ακροδεξιά βία έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές, τις πραγματικές αξίες του λαού μας: την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, μα και όσα ενώνουν τους εργαζόμενους αυτού του τόπου ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία και γλώσσα. Για όλα αυτά το ΑΚΕΛ καλεί σε μαζική κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7:00 το βράδυ στην Πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση