ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αισιοδοξία για Χριστόφια - Το νέο ανακοινωθέν

Μικρή βελτίωση της κατάστασης της υγείας του

Μικρή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης από την περασμένη Δευτέρα λόγω σοβαρής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προσωπικού του ιατρού στο ΡΙΚ, ο τέως Πρόεδρος παρουσίασε μικρή βελτίωση στο πνευμονικό πεδίο. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Χθεσινό ανακοινωθέν του Υπουργείου Υγείας επαναλάμβεν ότι, από το βράδυ της Τετάρτης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Παράλληλα, σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του Δημήτρη Χριστόφια παραμένει ο Ισραηλινός λοιμωξιολόγος που ήρθε την Τρίτη στην Κύπρο. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αναμένεται ότι ο λοιμωξιολόγος θα επιστρέψει στο νησί μας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του τέως Προέδρου βρίσκονται ήδη στο Ισραήλ και αναμένεται να μελετηθούν από ιατρική ομάδα έτσι ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Το νέο ανακοινωθέν

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σύμφωνα με τη σημερινή πρωινή αξιολόγηση από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προκύπτει ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ελαφριά σημάδια βελτίωσης, ωστόσο παραμένει κρίσιμη. Σημειώνεται επίσης ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.

Πηγή: Η Καθημερινή

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X