ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Είναι ώρα ομοψυχίας και πατριωτικής υπευθυνότητας»

Τα όσα δήλωσε σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζει να περνά ο τόπος μας, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κατοχής και της παραβίασης των δικαίων και των δικαιωμάτων μας, «είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Σε ομιλία του την Κυριακή στο μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Κλήρου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «υπό το βάρος της επιθετικότητας και των απειλών της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τις απόπειρες επέκτασης της κατοχής στην Αμμόχωστο, ας δώσουμε την υπόσχεση στον Γρηγόρη Αυξεντίου ότι θα εργαστούμε σκληρά για μια πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα».

«Μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλή χωρίς καμιά διαίρεση και με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη της», πρόσθεσε και συνέχισε: «Μια πατρίδα σύγχρονη, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αναπτυγμένη την οικονομία της και το βιοτικό επίπεδο του λαού της».
 
Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, «είναι ώρα να πορευτούμε με ομοψυχία και με πατριωτική υπευθυνότητα. Όποιες και να είναι οι διαφορές μας, να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη, έναντι στις επερχόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου».
 
«Και σε αυτόν μας τον αγώνα, ας πάρουμε κατά τον ποιητή «μια σταγόνα από το αίμα του Γρηγόρη και να μπολιάσουμε το δικό μας». Ας πάρουμε την τελευταία του εκπνοή, «να ‘χουμε οξυγόνο να αναπνέουμε χιλιάδες χρόνια», είπε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τον Υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου ως έναν από τους σπουδαιότερους γιους που ανέδειξε ποτέ η πατρίδα μας.
 
«Έναν ήρωα, ο οποίος επιδεικνύοντας υπέρτατη βούληση, ετοιμότητα για θυσία, αγάπη προς τον συνάνθρωπο και αγνό έρωτα προς την πατρίδα, πέτυχε τη διαχρονική ιστορική αναγνώριση και την ενδοκοσμική αθανασία», κατέληξε.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση