ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τατάρ: Θα πάρουμε τα εμβόλια της ΕΕ

Ο κ. Τατάρ ήταν ο πρώτος, που εμβολιάστηκε στις 11.30 σήμερα το πρωί στο νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας

Σίγουρα θα πάρουμε τα εμβόλια από την ΕΕ, δεν είναι σωστό να δημιουργούμε πολεμική για θέματα υγείας, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ μετά την διαδικασία εμβολιασμού του με το Sinovac, ευχαριστώντας τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν για τις 20.000 δόσεις, που έστειλε στο ψευδοκράτος χθες και μπόρεσε να αρχίσει σήμερα ο εμβολιασμός.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ήταν ο πρώτος, που εμβολιάστηκε στις 11.30 σήμερα το πρωί στο νέο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου άρχισε ο εμβολιασμός και τον ακολούθησαν ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ και ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί. Όλοι τους προέβησαν μετά σε δηλώσεις.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι οι 20.000 του κινεζικού εμβολίου από την Τουρκία είναι η πρώτη παραλαβή και θα ακολουθήσουν κι άλλες και ο εμβολιασμός είναι μια ευκαιρία για να υπάρξει και πάλι επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή. Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πρόβλημα προμήθειας των εμβολίων, εμείς όμως - ας είναι καλά ο Τούρκος Πρόεδρος- πήραμε 20.000 δόσεις, είπε, ευχαριστώντας τον.

«Προχθές έκανα μια αναφορά στην ΕΕ. Εμείς βεβαίως και θα πάρουμε τα εμβόλια που θα έρθουν από την ΕΕ, ως κυβέρνηση. Το να το παίρνεις αλλού αυτό το ζήτημα, να δημιουργείς πολεμική, δεν είναι σωστό. Είναι θέμα υγείας, ανθρωπιστικό». Γι’ αυτό, συνέχισε, θα προσπαθήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα να εμβολιάσουν όλον τον πληθυσμό αν γίνεται και να ανορθώσουν την οικονομία μια ώρα αρχύτερα.

Υπάρχουν, δήλωσε ο κ. Τατάρ, δυσκολίες στους εμπόρους, τον τουρισμό, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματικές δυσκολίες, αλλά συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε όλοι να παραμείνουν υγιείς. «ΓΙ αυτό έκανε σήμερα εγώ το εμβόλιο», είπε ο Τ/κ ηγέτης καλώντας τον κόσμο να το κάνουν όλοι με βάση το εμβολιαστικό πλάνο του «υπουργείου υγείας». «Ως ένα άτομο που έκανε το εμβόλιο είμαι πολύ ευτυχισμένος, αισθάνομαι πολύ καλά. Eίναι ένα δοκιμαστικό εμβόλιο. Δεν υπάρχει όμως λόγος δισταγμού. Γι’ αυτό η ευχή μου είναι όλοι να εμβολιαστούν άμεσα». Τον αγώνα αυτό τον δώσαμε όλοι μαζί, αλλά η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό μας, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση