ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: H πρώτη αντίδραση για την καταγγελία εναντίον πολιτικού

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Μετά την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της πολιτικής που προέρχεται από τις τάξεις του ΑΚΕΛ, το κόμμα της αριστεράς με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά όνειδος το οποίο σύσσωμη η κοινωνία και η πολιτεία οφείλει να καταπολεμήσει. Οι καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και στο χώρο της πολιτικής, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες πρέπει διερευνηθούν ταχύτατα και αποφασιστικά.
Καλούμε τις αρχές να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνησή τους ώστε όποιος ευθύνεται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Καλούμε επίσης κάθε γυναίκα που έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε οποιοδήποτε περιβάλλον να προχωρήσει σε καταγγελίες. Το ΑΚΕΛ τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα από θέσης αρχής, ανεξάρτητα από την ταυτότητα και ιδιότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η καταγγελία

Νεαρή γυναίκα, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε ηλικία 26 ετών, εν έτη 2014 παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της καταγγελίας για το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, η νεαρή συναντήθηκε τότε με το εν λόγω πρόσωπο ώστε να την βοηθήσει να βρει δουλειά. Αρχικά φέρονται να συναντήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και αργότερα η συζήτησή τους συνεχίστηκε στον χώρο όπου διαμένει ο πολιτικός μετά από δική του εισήγηση.

Η 32χρονη σήμερα, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα, αυτός την φίλησε στα χείλη ενώ υποστήριξε ότι το πολιτικό πρόσωπο τοποθέτησε το χέρι της στα γεννητικά του όργανα.

Σημειώνεται ότι η καταγγέλουσα φέρεται να κατέθεσε γραπτώς στους ανακριτές τα όσα βίωσε, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου αν και η υπόθεση έγινε γνωστή την Δευτέρα (15/2).

Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή άνοιξε φάκελο για την υπόθεση και με λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που φέρονται να γνώριζαν, αναμένεται να ολοκληρώσει τις έρευνες. Ανάμεσα σε όσους θα κληθούν να καταθέσουν, προφανώς είναι και το καταγγελλόμενο πρόσωπο το οποίο θυμίζουμε ότι προέρχεται από τους κύκλους του ΑΚΕΛ. Αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται να σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση ο οποίος θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X