ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για Κύπριο πολιτικό: «Άρπαξε το χέρι μου και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την καταγγέλλουσα για σεξουαλική παρενόχληση

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Την ώρα που η Αστυνομία διερευνά καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού, μια νέα υπόθεση συγκλονίζει το παγκύπριο. Η καταγγελία αφορά κύπριο πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση: "Άρπαξε το χέρι μου και το τοποθέτησε στα γεννητικά του όργανα".
Η καταγγελία από την 32 χρονη κοπέλα και η κατ επέκταση η κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές έγινε την περασμένη Πέμπτη. Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή άνοιξε φάκελο για την υπόθεση και με λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που φέρονται να γνώριζαν, αναμένεται να ολοκληρώσει τις έρευνες. Ανάμεσα σε όσους θα κληθούν να καταθέσουν, προφανώς είναι και το καταγγελλόμενο πρόσωπο το οποίο θυμίζουμε ότι προέρχεται από τους κύκλους του ΑΚΕΛ. Αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται να σχηματιστεί φάκελος για την υπόθεση ο οποίος θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της.Η κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε ηλικία 26 ετών, εν έτη 2014 παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από πολιτικό πρόσωπο.


Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της καταγγελίας για το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, η νεαρή συναντήθηκε τότε με το εν λόγω πρόσωπο ώστε να την βοηθήσει να βρει δουλειά, μια συνάντηση που είχαν διευθετήσει οι γονείς της με τον πολιτικό τον οποίο γνώριζαν μιας και πρόσκεινται στο ίδιο κόμμα. Αρχικά φέρονται να συναντήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και αργότερα η συζήτησή τους συνεχίστηκε στον χώρο όπου διαμένει ο πολιτικός μετά από δική του εισήγηση. Η 32χρονη σήμερα, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα, αυτός την φίλησε στα χείλη ενώ υποστήριξε ότι το πολιτικό πρόσωπο τοποθέτησε το χέρι της στα γεννητικά του όργανα.
Στη συνέχεια η τότε 24χρονη, αποχώρησε από το διαμέρισμα του, ενώ στην κατάθεση της ανέφερε πως δεν προέβη ποτέ σε καταγγελία φοβούμενη. Ωστόσο, στον απόηχο των αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για τέτοιου είδους υποθέσεις, αποφάσισε να μιλήσει, εξού και προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία. Σημειώνεται πως ο πολιτικός διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής και στη συνέχεια εξελέγη ως ευρωβουλευτής. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτής.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση