ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 Χρόνια Πρόγραμμα Αποστολή Νερό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου η Coca-Cola στην Κύπρο τονίζει την αξία του σημαντικότερου αγαθού στον κόσμο

H Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζουμε στις 22 Μαρτίου, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, ως μια από τις χώρες με τους πιο περιορισμένους φυσικούς υδατικούς πόρους στην Ευρώπη. Η πρόκληση της λειψυδρίας δεν είναι ποτέ μακριά μας, ενώ η κλιματική αλλαγή που ήδη βιώνουμε την καθιστά όλο και πιο έντονη. Η ευθύνη του καθενός μας, σε επίπεδο ατόμων αλλά και διοίκησης, για την ορθή χρήση και διαχείριση του νερού, είναι απαραίτητη.

Η ύπαρξή του νερού όμως δεν είναι αυτονόητη. Ο πιο πολύτιμος πόρος του πλανήτη κινδυνεύει και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γίνεται η αφορμή για να επανεκτιμήσουμε την αξία του νερού.

Η «Αποστολή Νερό» της Coca-Cola στην Κύπρο

Η Coca-Cola στην Κύπρο δεσμεύτηκε στην υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών και για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Το βασικότερο συστατικό για τα προϊόντα της εταιρείας είναι το νερό, μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής της διαδικασίας, και χρησιμοποιείται τόσο για την παραγωγή όσο και για τον καθαρισμό και την απολύμανση των μηχανημάτων. Συγκεκριμένα για το νερό η δέσμευση της εταιρείας αφορά την εξοικονόμηση του 100% του νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μέχρι το 2030.

Με συνεχείς δράσεις από το 2013, όταν ξεκίνησε το Κοινωνικό Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», η Coca-Cola στην Κύπρο προωθεί την αποτελεσματικότερη διαχείριση του νερού, μέσα από την υιοθέτηση εναλλακτικών πηγών νερού ενώ την ίδια ώρα ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, και ειδικά τα παιδιά, για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού συνεργαζόμενη με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Εντυπωσιακή επίδραση

Η επίδραση προγράμματος είναι εντυπωσιακή καθώς μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί: 19 έργα εθνικής σημασίας στην Κύπρο τα 2 στη Λεμεσό, 1 στην Αμμόχωστο και 16 στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα τα έργα που υλοποιήθηκαν είναι:

- Νέα εγκατάσταση 9 συστημάτων ανακύκλωσης γκρίζου νερού σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Μακάρειο στάδιο).

- Αποκατάσταση 8 εγκαταστάσεων συλλογής γκρίζου νερού στα σχολεία της Κύπρου.

- Εγκατάστασης συστήματος φίλτρανσης, συλλογής και χρήσης βρόχινου νερού στην Πύλη Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμος Λευκωσίας.

- Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς στοχεύει να εξοικονομήσει εκ νέου 3.000.000 λίτρων νερού για την άρδευση των δημόσιων χώρων πρασίνου, μέσω τεχνικών παρεμβάσεων επαναχρησιμοποίησης, καθώς και με τη βοήθεια έξυπνης τεχνολογίας που θα αυξήσει την αποδοτικότητα στη χρήση του νερού.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που καταγράφονται:

-Εξοικονομούνται τουλάχιστον 38 εκατομμύρια λίτρων νερού ετησίως με τουλάχιστον 80,000 κατοίκους της Κύπρου να επωφελούνται.

- Εκπαιδεύτηκαν 280 δάσκαλοι, 2.500 μαθητές, αλλά και 30 τεχνικοί στην υπεύθυνη διαχείριση του νερού και στις νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης νερού

Διεθνής αναγνώριση

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) σε συνεργασία με την Coca-Cola στην Κύπρο και με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

Η φήμη του Προγράμματος έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου καθώς βραβεύτηκε ως η δεύτερη καλύτερη πρακτική σε Παγκόσμιο Επίπεδο στον Διαγωνισμό World Water Showcase του 7ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό. Ταυτόχρονα, το «Αποστολή Νερό» έχει λάβει διακρίσεις και σε τοπικό επίπεδο, από τα Cyprus Responsible Business Awards.

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του Προγράμματος είναι ανεκτίμητος! Το έργο της Coca-Cola στην Κύπρο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία στη χώρα μας που έχει αναγνωριστεί ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη έλλειψη υδατικών πόρων. Μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση του νερού με όλο το σεβασμό που του αρμόζει σε όλη την αλυσίδα αξίας της, η εταιρεία δημιουργεί ευρύτερες επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

Media: Τελευταία Ενημέρωση

1, 2, 3… Zωγράφισε!

1, 2, 3… Zωγράφισε!

Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε θέσεις – αν ζητάγαμε από τον θεατή να γίνει καλλιτέχνης;
Δελτίο Τύπου
 |  MEDIA
X
X