ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Zombie Apocalypse - Ερευνητές μας λένε που θα κρυφτούμε

Κάθε καταφύγιο πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Ελπίζουμε να μη φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο. Άλλοι ελπίζουν, βέβαια, αν είναι να συμβεί, να συμβεί έτσι. Με στιλ. Όπως και να έχει, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι. Ποτέ δεν ξέρεις.

Στο δια ταύτα.

Μία νέα έρευνα ισχυρίζεται πως έχει εντοπίσει τις top 20 περιοχές του πλανήτη, στις οποίες και πρέπει να καταφύγουμε για να σωθούμε, σε περίπτωση που ξεσπάσει μία παγκόσμια επιδημία και αρχίσει να αφανίζει τον πληθυσμό του πλανήτη. Κάτι σαν το Walking Dead δηλαδή.

Γιατροί από τη Νέα Ζηλανδία (η οποία, θα το μαρτυρήσουμε τώρα, είναι η δεύτερη της σχετικής λίστας των 20), χρησιμοποίησαν μια σειρά από αυστηρά κριτήρια, για να περιορίσουν τις επιλογές. Απέκλεισαν, σε πρώτη φάση, τα πολύ μικρά νησιά, καθώς δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, που απαιτούνται, για την ύπαρξη ενός σύγχρονου πολιτισμού.

Κάθε καταφύγιο πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όσον αφορά την απόστασή του από άλλες μάζες της γης, τους φυσικούς κινδύνους, τους διαθέσιμους πόρους και τον ετήσιο αριθμό των επισκεπτών του. Η κοινωνική σταθερότητα ήταν, επίσης, βασικός παράγοντας.

Οι ερευνητές, ο καθηγητής Nick Wilson και δρ Dr Matt Boyd, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι στην κορυφή βρίσκεται η Αυστραλία! Ναι, η Αυστραλία των πιο δηλητηριωδών πλασμάτων στον κόσμο. Είναι, δηλαδή, στην καλύτερη θέση, για να γλιτώσουμε από μία παγκόσμια πανδημία, χάρη, κυρίως, στην αφθονία της ενέργειας και των τροφίμων. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τις: Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Μάλτα και Ιαπωνία.

Ο Boyd δήλωσε ότι «το χειρότερο σενάριο θα ήταν θανατηφόροι, γενετικά τροποποιημένοι, οργανισμοί, που θα απελευθερώνονταν τυχαία ή σκόπιμα από τους ανθρώπους και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτές τις καταστάσεις».

Παρότι φαίνεται απίθανο να υπάρξει ποτέ μία τόσο διαδεδομένη καταστροφή, ο Wilson συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε μπροστά. «Είναι σαν την ασφαλιστική. Ποτέ δεν περιμένεις ότι θα σου χρειαστεί. Αλλά αν σου χρειαστεί, πρέπει να είσαι έτοιμος».

Πηγή: gazzetta

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση