ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Εκκενώθηκαν χωριά

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΠΕ, έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα και στο οποίο διέμεναν 120 άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ErmisNews παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών η κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες.
Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μεταβαίνει αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Το κλιμάκιο αναμένεται να προσγειωθεί στο νησί στις 19.30.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την στιγμή στην πυρκαγιά είναι 111 πυροσβέστες με 28 οχήματα και πέντε ομάδες πεζοπόρων, ενώ στη μάχη έχουν ριχθεί και υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν ιδιαίτερα την προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά.

Πηγή: iefimerida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X