ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποκρινόταν τροφική δηλητηρίαση - Άρπαζε αποζημιώσεις εκατομμυρίων

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία

Στα χέρια των αρχών της Βρετανίας βρίσκονται 8 άτομα που κατηγορούνται για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με στόχο ισπανικά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιτήδειοι στόχευαν πολυτελή ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα, υποκρίνονταν τροφική δηλητηρίαση και στη συνέχεια διεκδικούσαν αποζημιώσεις, εκμεταλλευόμενοι, μάλιστα, κι άλλους τουρίστες. Τα εγκλήματα που διέπραξαν φέρονται να πραγματοποιήθηκαν το 2016 και το 2017.

Μεταξύ των 8 Βρετανών που έχουν συλληφθεί και η 42χρονη Laura Holmes Cameron, η οποία, μαζί με τον αδερφό της Marc Cameron Grimstead, θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία

Σύμφωνα με δικαστήριο της Μαγιόρκας, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συγκρότησαν «οργανωμένη συμμορία με κίνητρο το κέρδος», μέσω μιας ισπανικής εταιρείας που ίδρυσαν τα δύο αδέλφια με την επωνυμία Elite Project Marketing SL.

«Η συμμορία ειδικευόταν στην απόκτηση των στοιχείων Βρετανών τουριστών που διέμεναν σε all-inclusive ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα. Στη συνέχεια τους έπειθαν να ισχυριστούν ψευδώς ότι είχαν αρρωστήσει κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία για να διεκδικήσουν αποζημίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε το ισπανικό δικαστήριο.

Ανυπολόγιστα κέρδη

«Το ποσό της αποζημίωσης που έλαβαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη συνακόλουθη ζημία που προκάλεσαν στους tour operators και τα ξενοδοχεία ξεπέρασε σημαντικά τις 176.000 λίρες Αγγλίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι την περίοδο της σύλληψης της Holmes το Σεπτέμβριο του 2017 αναφορές έκαναν λόγο για «απώλειες εκατομμυρίων» από την πλευρά των ξενοδόχων.

Μάλιστα, ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, εκτιμούσαν εκείνη την εποχή πως οι απώλειες τριών ξενοδοχειακών ομίλων στο ισπανικό νησί προσέγγισαν τις 9.6 εκατ. λίρες, ωστόσο η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση παραδέχτηκε σήμερα ότι οι απώλειες δεν έχουν προσδιοριστεί.

«Ψάρευαν» τουρίστες & τους «έβαζαν στο κόλπο»

Μεταξύ των συλληφθέντων, πέρα από τα δύο αδέρφια, βρίσκεται άτομο που φέρεται να αναλάμβανε την επεξεργασία των ψευδών αιτήσεων αποζημίωσης στην Αγγλία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπόλοιποι πέντε Βρετανοί που έχουν συλληφθεί φέρονται να πληρώνονταν με προμήθεια, και είχαν προσληφθεί από τα δύο αδέρφια προκειμένου να «ψαρεύουν» τα προσωπικά στοιχεία Βρετανών που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Μαγιόρκας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που αφορούσαν στα γεύματα των ξενοδοχείων και θα μπορούσαν να συνδεθούν με τα σχετικά ψεύτικα αιτήματα αποζημίωσης για τροφική δηλητηρίαση.

Αρνείται τα πάντα η βασική κατηγορούμενη

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της Holmes, Gabriel Llado, δήλωσε ότι κατά την ακρόαση της πελάτισσάς του στο δικαστήριο το Μάιο του 2018, η ίδια παραδέχτηκε ότι έδωσε τα στοιχεία Βρετανών παραθεριστών σε ξενοδοχειακές μονάδες της Μαγιόρκας έναντι πληρωμής, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο έρευνας αγοράς.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κανείς από τους συμμετέχοντες στην υπόθεση δεν παρότρυνε Βρετανούς παραθεριστές στη Μαγιόρκα να προβάλλουν ψεύτικες αξιώσεις για τροφική δηλητηρίαση, ενώ τόνισε ότι η εμπλοκή της πελάτισσάς του στην υπόθεση ήταν ολιγόμηνη, καθώς το κέρδος της ήταν αμελητέο.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση οδήγησε τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο των ψεύτικων αιτήσεων αποζημίωσης λόγω ασθένειας στις διακοπές.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X