ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χώρισε τη γυναίκα του μετά από 8 χρόνια γάμου και παντρεύτηκε την πεθερά του

Η ασυνήθιστη σχέση τους προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

Είναι μαζί περισσότερες από τρεις δεκαετίες, παντρεμένοι εδώ και 13 χρόνια και εξακολουθούν να είναι ευτυχισμένοι, παρά την αντισυμβατική σχέση τους. Παντρεύτηκε την πρώην πεθερά του και είναι ομολογουμένως μια από τις πιο περίεργες σχέσεις.

Για τον Κλάιβ Μπλάντεν, η σύζυγός του Μπρέντα, ήταν κάποτε η πεθερά του. Δεν μιλάμε δηλαδή για ένα συμβατικό ζευγάρι. Μάλιστα, ο άνδρας συνελήφθη όταν της ζήτησε να τον παντρευτεί, αλλά, απτόητοι συνέχισαν τη σχέση τους και έγραψαν ιστορία, όταν ο νόμος άλλαξε το 2007 και επισημοποίησαν τον δεσμό τους.

Η ασυνήθιστη σχέση τους προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλά οι ίδιοι, δεν έχουν μετανιώσει για αυτή τους την απόφαση. «Οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα διαρκούσε, αλλά είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ», δήλωσε ο 65χρονος Κλάιβ, προσθέτοντας ότι οι δυο τους είναι όλη μέρα μαζί, και ότι «υπάρχει μια μαγεία σε αυτό».

Από την πλευρά της, η 77χρονη Μπρέντα, συμπλήρωσε τα λεγόμενα του συζύγου της, λέγοντας πως: «Ο Κλάιβ είναι κύριος και με φροντίζει. Μπορεί να γίνoμαι λίγο αντιδραστική, αλλά με ηρεμεί».

Η Μπρέντα δεν συμπαθούσε και πολύ τον Κλάιβ, όταν τα έφτιαξε με την κόρη της, Αϊρίν. Στην πραγματικότητα, δεν της άρεσε από τη στιγμή που τον είδε.

Ο Κλάιβ και η Αϊρίν, παντρεύτηκαν το 1977 και απέκτησαν δυο κόρες, τη Σάρα και την Τάνια, πριν πάρουν διαζύγιο το 1985. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Κλάιβ και η Μπρέντα, άρχισαν να βγαίνουν κρυφά. «Ερωτευτήκαμε», είπε η Μπρέντα. «Ένα βράδυ με πήγε για ποτό και καταλήξαμε να φιλιόμαστε».

Το 1997, αποφάσισαν να παντρευτούν. Αλλά όταν έκαναν τα χαρτιά τους στην πόλη τους Γουόρινγκτον, στην Αγγλία, ο Κλάιβ συνελήφθη. Του είπαν ότι υπήρχε ένα «νομικό εμπόδιο» για να παντρευτεί τη πεθερά του και τον προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να φυλακιστεί για επτά χρόνια εάν προχωρούσε σε αυτή την κίνηση.

Επειδή ο πρώτος σύζυγος της Μπρέντα, ο Ρίτσαρντ, είχε πεθάνει και η Αϊρίν ξαναπαντρεύτηκε, υπέθεσαν λανθασμένα ότι θα ήταν ελεύθεροι να παντρευτούν. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά όμως καθώς υπήρχε νομοθεσία που δεν το επέτρεπε.

Τότε ο Ρίτσαρντ ξεκίνησε εκστρατεία για να αλλάξει νόμος 500 ετών για να μπορέσουν να είναι μαζί. «Νόμιζα ότι έπρεπε να παντρευτούμε, γιατί είχαμε περάσει τα πάντα μαζί», εξήγησε. «Μας σταμάτησαν άδικα. Δεν πίστευα ότι ήταν σωστό, γι' αυτό ήθελα να το αλλάξω».

Ήταν το 2005, όταν ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση του γάμου με τον πεθερό ή την πεθερά σου, ήταν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και έτσι, ένα ακόμη αντισυμβατικό ζευγάρι κατάφερε να πανρευτεί.

«Θυμάμαι όταν ακούσαμε τα νέα στην τηλεόραση, τον Σεπτέμβριο του 2005», είπε ο Κλάιβ. «Πήγα αμέσως γονάτισα και έκανα πρόταση γάμου στη Μπρέντα. Είχα δάκρυα στα μάτια μου».

Στις 17 Μαρτίου 2007, τελικά έγιναν σύζυγοι στο μητρώο του Γουόρινγκτον - το ίδιο μέρος όπου ο Κλάιβ παντρεύτηκε την Αϊρίν, 30 χρόνια νωρίτερα.

Η πλειοψηφία των μελών των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένης της Αϊρίν, δεν ήθελαν να παρευρεθούν. Μόνο ένας μακρινός συγγενής, τους έστειλε μια κάρτα συγχαρητηρίων.

Ο Κλάιβ, ο οποίος μάλιστα έκανε καντάδα στην Μπρέντα, ερμηνεύοντας το τραγούδι των Westlife, «You Raise Me Up», δήλωσε πώς ήταν μια πολύ συναισθηματική ημέρα. «Ήταν ένας αγώνας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά ήταν μια υπέροχη μέρα και θα το θυμόμαστε πάντα».

Όσο για την Μπρέντα, είπε: «Οι οικογένειές μας δεν ήρθαν επειδή δεν συμφωνούσαν με αυτό. Αλλά το μόνο που νοιαζόμασταν ήταν να είμαστε μαζί».

Οι νεόνυμφοι ξεκίνησαν για ένα μήνα του μέλιτος στην Ισπανία - αλλά αφού είχαν γίνει πρωτοσέλιδο, τους αναγνώριζαν όπου και να πήγαιναν! «Πήγαμε στο Μπενιντόρμ πιστεύοντας ότι θα ξεφύγαμε από όλα. Φτάσαμε στο κατάλυμα και Θεέ μου, όλοι ήξεραν ποιοι είμαστε. «Ο μπάρμαν είπε: “Ωωω έχουμε τις διασημότητες”. Αλλά όλοι ήταν πολύ καλοί, είχαμε ένα φανταστικό μήνα του μέλιτος».

Κι όπως λένε, ο έγγαμος βίος, είναι ακριβώς όπως τον περίμεναν. Ο Κλάιβ πανευτυχής, δηλώνει πως ο γάμος του με την Μπρέντα, τον έχει αλλάξει σίγουρα. «Ένιωσα διαφορετικά αμέσως. Μέχρι να παντρευτούμε, ένιωθα κάτι να λείπει.
Έχουμε περάσει πολλά, κι όλο αυτό είναι ένα επίτευγμα. Αυτό που το έκανε τέλειο για μένα είναι ότι μπορούμε να είμαστε μόνοι μας όλη την ημέρα. Θα τα κάναμε όλα από την αρχή».

Και η Μπρέντα είναι πολύ ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της: «Ο Κλάιβ με αγαπά και με φροντίζει πολύ καλά. Σίγουρα μαλώνουμε και νομίζω ότι ήμουν πάντα πρόκληση για τον Κλάιβ. Αλλά τελικά όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Έχει κάποιες κακές συνήθειες. Το ότι τρώει τα νύχια του με τρελαίνει. Αστειεύομαι ακόμα, για το πόσο δεν μου άρεσε όταν έβγαινε με την κόρη μου και έγινε γαμπρός μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

« Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα διαρκούσε, αλλά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ο ένας τον άλλο», πρόσθεσε.

Στις διακοπές στο Μπενιντόρμ νωρίτερα φέτος, η Μπρέντα είχε μια περιπέτεια με την υγεία της. «Το οξυγόνο δεν έφτανε στην καρδιά μου και έπρεπε να μου βάλουν βηματοδότη», είπε. «Ευτυχώς, τώρα είμαι καλά. Ο Κλάιβ με φροντίζει, κάνει τα πάντα για μένα. Είμαστε ακόμα πολύ χαρούμενοι».

Μιλώντας για το θέμα πριν από οκτώ χρόνια, η Αϊρίν είπε ότι πίστευε ότι η σχέση της με την Κλάιβ θα διαρκούσε για πάντα και πως και η μαμά της «την πρόδωσε». «Δεν ξέρω ποια είναι η μαμά μου πια. Ο Κλάιβ έχει χωρίσει την οικογένειά μας. Δε θα τον συγχωρήσω ποτέ». Η Μπρέντα από τη μεριά της, είπε ότι έχει προσπαθήσει να συμφιλιωθεί μαζί της.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X