ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χαροπαλεύει η ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

Πώς διαλύει τον οργανισμό το αναφυλακτικό σοκ

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Α’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου η 39χρονη ερπετολόγος, την οποία δάγκωσε οχιά στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα της οχιάς, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, χτύπησε το κεντρικό νευρικό της σύστημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος είπε πως "όταν το τσίμπημα από οχιά εκδηλωθεί με τη μορφή ενός ισχυρού αναφυλακτικού σοκ, θέλει δύο τρία κρίσιμα 24ωρα μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων", ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την πορείς της υγείας της 39χρονης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος εντατικολόγος, η κοπέλα "εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, γιατί η αντίδραση του οργανισμού της στο δηλητήριο του ερπετού ήταν κεραυνοβόλος, γεγονός που μας εξέπλυξε".

Επιπλέον είπε πως "τα τσιμπήματα από οχιές στην Ελλάδα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός τσιμπήματος από φίδια όπως παραδείγματος οι κόμπρες, αλλά εδώ φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο η αλλεργική αντίδραση".

Τι είναι το αναφυλακτικό σοκ

Το αναφυλακτικό σοκ αναφέρεται στην πτώση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μειώνει την ποσότητα αίματος που παρέχεται στα κύρια όργανα. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν υγρό από το αίμα στους γύρω ιστούς.

Υπενθυμίζεται πως η 39χρονη κλήθηκε να αντιμετωπίσει το περιστατικό στο 30ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Στην προσπάθεια της να απομακρύνει την οχιά, τη δάγκωσε.

Αρχικά στο σημείο κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια έσπευσε ασθενοφόρο ο γιατρός του οποίου λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε, προχώρησε στη διασωλήνωσή της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση