ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στη δίκη Πισπιρίγκου: «Έπαθα σοκ, δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος»

Τι κατέθεσε η παιδίατρος για την Τζωρτζίνα

Σοκαρισμένοι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο πληροφορήθηκαν ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή κατέθεσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Αικατερίνη Τριάντου η οποία βρέθηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εξελίσσεται η δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησε, στην αναφορά της κατηγορουμένης μητέρας για το επεισόδιο με τους σπασμούς, αλλά και στις εξετάσεις που έκανε οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η αξιοπιστία της μάρτυρος αμφισβητήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι…

«Όταν με ενημέρωσαν μου είπαν ότι πριν 15 ημέρες η μάνα είχε φέρει νεκρό και ένα ακόμη αδελφάκι στο πλαίσιο λευχαιμίας πέθανε» ανέφερε η μάρτυρας εξηγώντας ότι ζήτησε σειρά εξετάσεων μεταξύ των οποίων και καρδιολογικές οι οποίες , ωστόσο , όπως ενημερώθηκε είχαν γίνει πρόσφατα και η καρδιολόγος δεν το έκρινε απαραίτητο.

Με την κατάθεση της παιδιάτρου Αικατερίνης Τριάντου, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας

Η παιδίατρος κατέθεσε πως είχε καταγράφει ένα μόνο «στιγμιαίο» επεισόδιο όταν το παιδί «έγραψε στο μηχάνημα 132 σφίξεις».

Μάρτυρας: Βγήκε καρδιογράφημα και ήταν φυσιολογικό μάλλον κάποιο από τα αυτοκόλλητα κουνήθηκε…

Αλέξης Κούγιας: (γελάει) Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

Μάρτυρας: Ξεκολλάνε…

Πρόεδρος: (προς Κούγια) Πρέπει να ντρέπεστε, απαράδεκτο

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει κυρία πρόεδρε

Πρόεδρος: Θα περάσουν πολλοί μάρτυρες

Αλέξης Κούγιας: Όχι τέτοιοι

Πρόεδρος: Αν αντιδρούμε έτσι…

Αλέξης Κούγιας: Προς Θεού έχουμε την κυρία που έφαγε το παιδί. Αυτόφωρο πρέπει να πάτε…

Πρόεδρος: Θα ρωτήσετε όταν έρθει η ώρα .. θα καταθέσει αυτά που γνωρίζει

Αλέξης Κούγιας: Και εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.

«Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος…»

Η γιατρός με βάση τα ευρήματα κατέθεσε πως η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν καλή και γι αυτό οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν έπαθε ανακοπή. «Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν «γιατί , τι έγινε ;» Δεν είχε κανείς να πει τίποτα . Σηκωθήκαμε όλοι με ένα κόμπο στο στομάχι και πήγαμε στις δουλειές μας» είπε και συνέχισε «Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος … Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις…Υπάρχει κάποια αιτία που οδηγείται εκεί ο άνθρωπος . Στη μικρή τουλάχιστον μέχρι τις 9/4 δεν υπήρχε καμία αιτία …».

Μάλιστα, η μάρτυρας υπογράμμισε: «Ευτυχώς πριν την ανακοπή είχε γίνει αξονική εγκεφάλου αν και δεν χρειαζόταν αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε αυτό το παιδί που είχε υποστεί τόσα πολλά . Θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν μετά».

Η κ. Τριάντου απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια ο οποίος έκανε λόγο και πάλι για » στημένη ανάκριση». «Αυτά που έζησα κατέθεσα» απάντησε η μάρτυρας η οποία κλήθηκε να εξηγήσει «από τι πέθανε το παιδί;». «Δεν πέθανε σε εμένα το παιδί» ανέφερε η γιατρός και συμπλήρωσε «αν ξέραμε δεν θα ήμασταν εδώ».

Αλέξης Κούγιας: Με χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκληθεί ανακοπή ;

Μάρτυρας: Να ρωτήσετε αναισθησιολόγο, εγώ δεν έχω δουλέψει ποτέ με κεταμίνη … Υπάρχουν φάρμακα , όπως ναρκωτικά κλπ που κάνουν ανακοπή .

Αλέξης Κούγιας: Υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Στο τμήμα μου δεν υπάρχει, οι αναισθησιολόγοι την ξέρουν. Εγώ την έμαθα αργότερα όταν ρώτησα

Αλέξης Κούγιας: Το ίδιο και η κατηγορούμενη, το έμαθε μετά …

«Αυτό που κατάλαβα ήταν πως το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση… Λέω πώς μπορεί να πεθάνει έτσι ένα παιδί που θέλει να φάει σουβλάκια;» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας «το εικοσιτετράωρο που ήμουν εγώ , και έλεγξα το παιδί ήταν ασυμπτωματικό και γι αυτό είπα να πάρει εξιτήριο. Δεν ξέρω τι έγινε μετά…» και απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια ανέφερε «είναι σαν να σας λέω τι θα κάνετε για την υπόθεση της κυρίας Καϊλή….».

Μέσα στα επόμενα λεπτά η μάρτυρας με τη σειρά της ζήτησε «συγγνώμη για το παράδειγμα». «Είμαι μάνα δυο παιδιών . Δεν μπορώ να φανταστώ μια μάνα να σκοτώνει το παιδί της. Εγώ είμαι γιατρός σώζω ζωές…» είπε φορτισμένη και συμπλήρωσε «τα παιδιά δεν πεθαίνουν από έμφραγμα».

Η επιμονή της παιδιάτρου ότι «το παιδί δεν έκανε συμπτώματα που ήταν συμβατά με καρδιακή νόσο» οπότε η εξέταση χόλντερ δεν θα βοηθούσε προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.

Αλέξης Κούγιας: Μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς

Μάρτυρας: Είμαι δημόσιο πρόσωπο παρακαλώ κυρία πρόεδρε να με προστατεύσετε

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ κύριε συνήγορε

Αλέξης Κούγιας: Αφήσατε ένα παιδάκι να πεθάνει επειδή ήταν Σαββατοκύριακο και πήγατε διακοπές. Η κατηγορούμενη είναι κατηγορούμενη από εσάς … (…)Μπορεί να έχει γίνει ιατρικό λάθος εδώ; αν αποδειχθεί ότι η μητέρα δεν έκανε τίποτα, τι άλλο μπορεί να συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν μου έρχεται η φράση στα ελληνικά… it’s up to you…

Αλέξης Κούγιας: Ε, τότε θα πω κι εγώ Κορωπί. Καλές γιορτές.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση