ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι...»

«Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου διαψεύδει όσα είπε χθες ο Σπύρος Μπιμπίλας σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του.

Δημητρακόπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νίνου!

Μπιμπίλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νίνου!

Εκείνη τη στιγμή ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη Δημήτρης σηκώθηκε όρθιος, ενώ η Ελπίδα Νίνου ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!». Τελικά η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη συνεδρίαση.

Μετά από τη διακοπή πρόσωπα από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη ακούστηκε να λένε απευθυνόμενα προς τον Σπύρο Μπιμπίλα «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: «Ντροπή! Ντροπή! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;!».

Νωρίτερα, τη δική του έκκληση στις «κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ», απηύθυνε για άλλη μία φορά από το βήμα του μάρτυρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η τοποθέτησή του αυτή μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος επισήμανε από την πλευρά του πως: « Δεν υπάρχει χειρότερο να λες ότι έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Δικονομικά είναι ανεπίτρεπτο».

Ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της σημερινής του εξέτασης από την υπεράσπιση αναφέρθηκε στη στενή σχέση φιλίας που είχε τόσο με τον κατηγορούμενο ηθοποιό όσο και τη σύζυγό του, χωρίς όμως να κρύβει την απογοήτευσή του για όσα στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν, τα οποία αποτελούν και το αντικείμενο της εν εξελίξει ποινικής δίκης.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσεις, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» επανέλαβε ο Σπύρος Μπιμπίλας . Μάλιστα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζήτησε από το μάρτυρα να σταματήσει να αποκαλεί δημόσια τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου φίλους του.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Περιγράφει γεγονότα στο πειθαρχικό συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν περιγράφει βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν θα το κρίνω εγώ

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σε σας δε λέει τίποτα για βιασμό, και πάει στον εισαγγελέα και μιλάει για βιασμό και μετά στην ανακρίτρια και για μια δεύτερη πράξη βιασμού. Αρχικά δεν περιγράφει πράξεις. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση;

Πρόεδρος: Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ όσα αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;

Σπ. Μιμπίλας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος….

Σπ. Μπιμπίλας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δε το θυμάται; Έχει υποστεί αυτή τη πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που τον κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει.

Πολιτική Αγωγή: Έχει ξεκαθαρίσει η ίδια εξ’ αρχής ότι αυτή τη πράξη δεν την αξιοποίησε ως βιασμό.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;

Σπ. Μπιμπίλας: Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του …Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν υπάρχει χειρότερο να λες ότι έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Δικονομικά είναι ανεπίτρεπτο …

Πολιτική Αγωγή: Είναι δικός τους μάρτυρας και του λένε να μη μιλήσει…

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Λέτε συνέχεια ο φίλος μου ο Πέτρος και έχετε πει τόσα πράγματα για το φίλο σας….

Σπ. Μπιμπίλας: Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X