ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόμος σε πτήση - 50 τραυματίες από «βουτιά» του αεροπλάνου

Το αεροπλάνο ήταν σαν να πάγωσε, δήλωσε επιβάτης της πτήσης της Latam Airlines

Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της εταιρείας Latam Airlines από το Σίδνεϊ στο Ώκλαντ με 50 εξ αυτών να τραυματίζονται ύστερα από περιστατικό που περιγράφεται ως «ισχυρή ανατάραξη».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανατάραξη φέρεται να προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα» στο Boeing 787 που πραγματοποιούσε την πτήση.

Γυναίκα επιβάτης περιέγραψε ως «μικρή σύντομη βουτιά» αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως είπε «ήμουν στο παρελθόν αεροσυνοδός και αυτή ήταν η πρώτη φορά που όλο το αεροπλάνο ήταν σαν να πάγωσε».

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο Ώκλαντ, διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συνολικά 50 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος με έναν εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση και άλλους 13 να μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ώκλαντ όπως ήταν προγραμματισμένο. Λόγω του περιστατικού ορισμένοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος επηρεάστηκαν. Τους παρασχέθηκε άμεση βοήθεια και η κατάστασή τους είτε αντιμετωπίστηκε, είτε αξιολογήθηκε στο αεροδρόμιο. Η Latam ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση και τους τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν στους επιβάτες και τονίζει ότι παραμένει δεσμευμένη στο θέμα της ασφάλειας ως προτεραιότητα» δήλωσε στην Herald εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση