ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στη Βενετία - Τα δύο σενάρια για το σοκαριστικό τροχαίο

Ο «ακατανόητος ελιγμός» του λεωφορείου - Φόβοι ότι κάτι συνέβη στον οδηγό

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η Ιταλία τα νέα από το τρομακτικό δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βενετία, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα, στην πλειονότητά τους νέοι σε ηλικία άνθρωποι.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν Ουκρανοί, Γερμανοί τουρίστες και ο 40χρονος Ιταλός οδηγός του λεωφορείου. Ενδεχομένως το κλειδί για το πώς κατέληξε το λεωφορείο να πέσει από ύψος, από τη γέφυρα, και να προσγειώνεται με τον ουρανό στις σιδηροδρομικές ράγες που υπήρχαν από κάτω, βρίσκεται στον οδηγό. Το σενάριο να υπήρξε κάποια αδιαθεσία που να τον οδήγησε σε «ακατανόητες» μανούβρες και εν τέλει κάτω από τη γέφυρα ενισχύεται, γράφει η Corriera della Sera.

Η ιταλική εφημερίδα γράφει για μαρτυρίες αλλά και για την ύπαρξη ενός βίντεο που φαίνεται να επιβεβαιώνουν το σενάριο της ασθένειας του οδηγού:

Γράφει η Corriera Dellla Sera:

«Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρά στην αερογέφυρα και ανάμεσά τους κινείται ξαφνικά το λεωφορείο. Κάνει μια περίεργη κίνηση, οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στον δρόμο το καταγράφουν καθώς βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος και κινείται κάνοντας έναν υπερβολικό ελιγμό», λένε όσοι είδαν το συγκεκριμένο βίντεο. Και στο τέλος πέφτει κατευθείαν πάνω στη δεξιά πλευρά της γέφυρας στα κιγκλιδώματα.

Ακατάλληλος ελιγμός: Την ίδια εντύπωση δίνει και η περιγραφή ενός μάρτυρα που οδηγούσε αυτοκίνητο πίσω από το λεωφορείο. Κάτι παράξενο, εν ολίγοις.

Κάτι που δεν είχε νόημα να γίνει σε εκείνο το σημείο και με εκείνο το όχημα. Κάτι που ενισχύει το σενάριο που ακούστηκε από την πρώτη ώρα: Μια ασθένεια ή μια ξαφνική υπνηλία του οδηγού Alberto Rizzotto».

*O 40χρονος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Και συμπληρώνει: «Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο», εξηγώντας ότι περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν και από την καταγραφική κάμερα του λεωφορείου την κάμερα της οποίας προσπαθούσαν να αποσπάσουν οι πυροσβέστες τα μεσάνυχτα.

Η Corriere αναφέρεται σε ένα ακόμη ντοκουμέντο, ένα ηχητικό μήνυμα:

«Ανάμεσα στις πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της βραδιάς είναι και ένα ηχητικό που διαδόθηκε μέσω WhatsApp στην περιοχή της Βενετίας και του Μέστρε: Η φωνή μιας γυναίκας λέει ότι γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός και πού εργαζόταν. Και λέει ότι "κάποιοι μάρτυρες είδαν το λεωφορείο να παίρνει φωτιά στην ανηφορική ράμπα της αερογέφυρας", αλλά ο οδηγός "δεν μπορούσε να σταματήσει επειδή ήταν στριμωγμένος ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα που περίμεναν στην ουρά".

Σε εκείνο το σημείο, κάνοντας έναν ελιγμό, έχασε τον έλεγχο και βγήκε από τον δρόμο. Πάντως, μεταξύ των πρώτων μαρτυριών που συνέλεξαν οι ερευνητές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το όχημα είχε ήδη πάρει φωτιά πριν από το δυστύχημα».

Και συνεχίζει η ιταλική εφημερίδα:

«Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βενετίας, Mauro Luongo, έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος λίγα λεπτά μετά. Στις 11 το βράδυ βρέθηκε εκεί, μπροστά στη σειρά των πτωμάτων κάτω από την αερογέφυρα. Δεν θέλει να κάνει εικασίες για το τι συνέβη παρά μόνο να περιγράψει τι είδε:

"Είμαστε πάνω από εξήντα άτομα εδώ", λέει. "Πιστεύω ότι μια τέτοια τραγική σκηνή, με τόσους πολλούς νεκρούς σε αυτές τις συνθήκες, οι περισσότεροι από εμάς δεν την έχουν δει ποτέ, ούτε καν οι πιο ηλικιωμένοι. Αν και κάθε ζωή έχει το βάρος της, ο αριθμός μετράει. Έχουμε δει πτώματα στα συντρίμμια στις επιχειρήσεις μας, αλλά το να τα βλέπεις όλα εκεί, μαζεμένα στη μέση των φλογών…. Υπήρχε επίσης ένα κορίτσι και ένα μικρό κορίτσι που είναι τώρα εδώ, κάτω από τη γέφυρα, καλυμμένα με σεντόνια''».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση