ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στα Τέμπη – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί

Επαναρχίζουν σήμερα (02/03) οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία

24news team

Μια ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται από αργά το βράδυ της Τρίτης (28/02) στην Ελλάδα, μετά και την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σε 47 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, ενώ από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν χθες εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί - Συνεχίζονται οι έρευνες

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του Dna, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα η έρευνα συνεχίζεται από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι. Διαασώστες και γερανοφόρα οχήματα επιχειρούν, ώστε να μετακινηθούν τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας για να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει.

Οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας έχουν φτάσει τους 42. Παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Χθες, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριακός Μητσοτάκης κήρυξε εθνικό πένθος 1-3 Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του.

Σήμερα (02/03), θα συνεχιστούν οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι, ενώ στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Στο μοιραίο τρένο βρίσκονταν και δύο Κύπριοι οι οποίοι αγνοούνται. Πρόκειται για την 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο και τον 23χρονο Κυπριανό Παπαϊωάννου, από το Αυγόρου.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση