ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τραγική ειρωνεία: Η συγκυβερνήτρια του μοιραίου αεροσκάφους έχασε τον σύζυγό της σε αεροπορικό

«Έλαβε την εκπαίδευση πιλότου με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά τον θάνατο του άντρα της»

Η συγκυβερνήτρια της πτήσης της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή στο Νεπάλ ήταν η χήρα πιλότου που πέταξε για την ίδια αεροπορική εταιρεία και επίσης πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από 16 χρόνια. Το 2010, η Άντζου Κατιουάντα εντάχθηκε στη Yeti Airlines, ακολουθώντας τα βήματα του συζύγου της. Ο Ντιπάκ Ποκρέλ πετούσε επίσης για την αεροπορική εταιρεία του Νεπάλ, αλλά πέθανε όταν ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο κατέπεσε λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Η Κατιουάντα ήταν συγκυβερνήτρια της πτήσης από το Κατμαντού που συνετρίβη καθώς πλησίαζε την πόλη Ποκάρα την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον 68 ανθρώπους, στο πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα της χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες μέχρι στιγμής ανάμεσα στους 72 ανθρώπους που βρίσκονταν στο μοιραίο αεροσκάφος, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

«Ο σύζυγός της, ο Ντιπάκ Ποκρέλ, πέθανε το 2006 σε συντριβή αεροπλάνου τύπου Twin Otter της Yeti Airlines στην Τζούμλα», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Σουνταρσάν Μπαρτάουλα, αναφερόμενος στην Κατιουάντα. «Έλαβε την εκπαίδευση πιλότου με τα χρήματα που πήρε από την ασφάλεια μετά τον θάνατο του συζύγου της».

Πιλότος με περισσότερες από 6.400 ώρες πτήσης, η Κατιουάντα είχε προηγουμένως πετάξει με τη δημοφιλή τουριστική διαδρομή από την πρωτεύουσα, Κατμαντού, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Ποκάρα, είπε ο Μπαρτάουλα.

Το σώμα του Kamal KC, του καπετάνιου της πτήσης, ο οποίος είχε περισσότερες από 21.900 ώρες πτήσης, ανασύρθηκε και ταυτοποιήθηκε.

Η Κατιουάντα δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά πιστεύεται ότι είναι νεκρή, είπε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση