ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O κορωνοϊός ακύρωσε και τη Eurovision

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Στην ακύρωση του διαγωνισμού μουσικής της Eurovision προχώρησε η διοργανώτρια αρχή, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρότερνταμ» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύθηκε λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.​

Και προστίθεται: «Η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του Covid-2019 σ’ όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις κυβερνήσεις των συμμετεχουσών χωρών – υποδηλώνουν ότι η EBU καλείται να λάβει τη δύσκολη απόφαση μη πραγματοποίησης της ζωντανής εκδήλωσης, όπως προγραμματιζόταν».

Παράλληλα, διαμηνύεται ότι όλες οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τη φιλοξενία του διαγωνισμού το επόμενο έτος, δηλαδή το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 12 έως τις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών, ανάμεσα στις οποίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρωσίας.

Ήδη, οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας και του Ισραήλ είχαν αναβάλει το ταξίδι τους στην Ολλανδία για τα γυρίσματα της postcard τους, δηλαδή του βίντεο που προβάλλεται πριν από την εμφάνιση της εκάστοτε συμμετοχής.

Επίσης, είχαν αναβληθεί και τα πάρτι, σε Άμστερνταμ, Λονδίνο και Μαδρίτη, που γίνονταν παραδοσιακά πριν από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί - μέχρι στιγμής - 1.416 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχουν πεθάνει 24 άνθρωποι.

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση