ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το παράνομο ζευγάρι, το έγκλημα - σοκ και ο θάνατος του φονιά σε τροχαίο

Πριν από 19 χρόνια δολοφόνησε τον άντρα της ερωμένης του

Μία από αυτές που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο ήταν και του 58χρονου Αχιλλέα Τέντα, ο οποίος στις 8 Δεκεμβρίου του 2001 στραγγαλιζόταν με συρματόσχοινο στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του όπου κοιμόταν, στο σπίτι του στον Αλμυρό Βόλου, από τον εραστή της γυναίκας τους Νικόλαο Κωτούλα.

Το «σατανικό ζευγάρι» όπως χαρακτηρίστηκε από τις εφημερίδες της εποχής, εξαφάνισαν το πτώμα του έμπορου δερμάτων, ρίχνοντάς το σε ένα πηγάδι το οποίο στη συνέχεια σφράγισαν με τσιμέντο. Ενώ το αυτοκίνητο του θύματος το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, δήθεν ότι ο Τέντας έφυγε για ταξίδι.

Η Μαρία Τέντα, μια ομολογουμένως όμορφη γυναίκα που γοήτευε είχε κάνει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερό της Αχιλλέα να την ερωτευτεί και να την παντρευτεί λίγο αφού εκείνη είχε κλείσει τα 16 της χρόνια. Το γεγονός ότι εκείνος ήταν εύπορος ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για την Μαρία, η οποία χάρισε στον έμπορο δερμάτων δυο παιδιά.

Μετά από χρόνια γάμου η Μαρία Τέντα ερωτεύθηκε παράφορα τον αγρότη Νικόλαο Κωτούλα, τον οποίο περνούσε μερικά χρόνια. Για δυο χρόνια η 44χρονη Μαρία και ο 32χρονος Νίκος απολάμβαναν τον παράνομο δεσμό τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η Μαρία έριχνε υπνωτικό στο φαγητό του συζύγου της και όταν εκείνος κοιμόταν, έβαζε στο σπίτι τον αγρότη.

Η Μαρία Τέντα

Κάποια ημέρα όμως ο Αχιλλέας ξύπνησε και έπιασε με τα εσώρουχα τον Νίκο. Ακολούθησε μεγάλος καυγάς, ενώ απείλησε με διαζύγιο την Μαρία. Μάλιστα ο έμπορος ξεκίνησε να παρακολουθεί τις επόμενες ημέρες από εκείνο το περιστατικό τη σύζυγό του. Από την πλευρά του ο Κωτούλας προσπαθούσε να πείσει την Μαρία να πάρει μερικές δεκάδες εκατομμύρια δραχμές από τον κοινό λογαριασμό και να φύγουν από τον Αλμυρό, αλλά εκείνη δεν ενέδιδε σε αυτό.

Το πάθος και των δυο ξεπέρασε τη λογική και το παράνομο ζευγάρι αποφάσισε πως το μόνο εμπόδιο στον έρωτά τους ήταν ο Αχιλλέας Τέντας. Η δολοφονία είχε σχεδιαστεί καιρό πριν. Ήταν απόγευμα της 8ης Δεκεμβρίου του 2001 όταν ο Τέντας επέστρεψε στο σπίτι του έχοντας καταναλώσει αλκοόλ με τον γαμπρό του. Ζαλισμένος έπεσε για ύπνο. Δεν σηκώθηκε ούτε όταν ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του ήρθαν επίσκεψη. Μόλις έφυγαν η συζυγοκτόνος, άνοιξε ένα παράθυρο, από το οποίο μπήκε ο 32χρονος αγρότης. Πρώτα τον ψέκασε με αναισθητικό σπρέι, τον γρονθοκόπησε και στην συνέχεια τον στραγγάλισε με συρματόσχοινο.

Στο χωράφι του 32χρονου εκεί σε ένα πηγάδι έριξαν το πτώμα και από πάνω του τσιμέντο, για να μην βρεθεί ποτέ. Μήνες ολόκληρους τα παιδιά του Τέντα τον αναζητούσαν, όπως προσποιούνταν και η σύζυγός του. Μάλιστα τα παιδιά ανάγκασαν τη μητέρα τους να πάει και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη η οποία στην ιστοσελίδα του Τούνελ αναφέρει σχετικά: «Στην αρχή αρνιόταν πεισματικά να γίνει εκπομπή αναζήτησης.

Όταν όμως τα παιδιά της τέσσερις μήνες μετά, είδαν ότι δεν υπάρχουν ίχνη ζωής του πατέρα τους, την πίεσαν να φτάσουν στην εκπομπή που στάθηκε γι’ αυτή και τον εραστή της, μοιραία! Εμφανίστηκε στην κάμερα σαν τελευταία μάρτυρας που είδε τον αγνοούμενο.

Η ταραχή της, η αγωνία της και το παίξιμο της θεατρίνας, έγιναν αμέσως αντιληπτά από την Αγγελική Νικολούλη. Ο ήχος που εμπόδιζε το λόγο της και είχε καταγραφεί στην κάμερα, προερχόταν από το χέρι της μέσα στην τσέπη της που έσκιζε το μαντήλι! Πριν καν γίνει η εκπομπή η δημοσιογράφος ήταν σίγουρη ότι η σύζυγος ευθυνόταν για την εξαφάνιση του Τέντα. Έδωσε στις Αρχές τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής για τις ύποπτες κινήσεις του παράνομου ζευγαριού τη νύχτα της δολοφονίας. Μάρτυρας πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση και μίλησε στο «Τούνελ». Λίγες ώρες μετά το τέλος της αποκαλυπτικής εκπομπής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που, θορυβημένο από την έρευνα, συναντήθηκε χωρίς προφυλάξεις μέσα στη νύχτα. Ομολόγησαν το φρικιαστικό τους έγκλημα μετά από μέρες».

O Αχιλλέας Τέντας

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Απριλίου 2002 όταν αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα. Και όταν ήρθε η στιγμή της απόδοσης δικαιοσύνης οι πρώην εραστές δεν αντάλλασσαν ούτε ματιά μέσα στην δικαστική αίθουσα. Όταν στην έδρα πλησίασε να καταθέσει η κόρη της οικογένειας η κατηγορούμενη ξέσπασε σε λυγμούς, αλλά η 28χρονη τότε κόρη του Αχιλλέα Τέντα δεν καταδέχτηκε να κοιτάξει ούτε μια στιγμή τη μητέρα της, που καθόταν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας.

Στα μάτια της ήταν η «κατηγορούμενη» για τη δολοφονία του πατέρα της, τη μνήμη του οποίου υπερασπιζόταν με την κατάθεσή της. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο το πρώην παράνομο ζευγάρι. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ο Κωτούλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η Τέντα για συναυτουργία.

Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Δεκέμβριο του 2005. Η υπεράσπιση της Μαρίας Τέντα έκανε αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης από τον Άρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή και η υπόθεση επέστρεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Η κατηγορία μετατράπηκε σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και η Μαρία καταδικάστηκε το Νοέμβριο του 2010 σε κάθειρξη 21 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια. Το συγκλονιστικό έγκλημα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα όταν ο Νίκος Κωτούλας σκοτώθηκε σήμερα το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο 48χρονος, προσπαθώντας να διασχίσει τον δρόμο μπροστά από τη Χαλυβουργία Ελλάδος στην Β' ΒΙΠΕ Βόλου, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X