ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τα χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει τρομοκράτες και όπλα»

Το Ισραήλ για τo πλήγμα σε ασθενοφόρο

«Χτυπήσαμε ασθενοφόρο που χρησιμοποιούσε η Χαμάς» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός μετά το πλήγμα σε φάλαγγα ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ειδικότερα ότι ένα από τα αεροσκάφη τους έπληξε ασθενοφόρο «το οποίο αναγνωρίστηκε ως χρησιμοποιούμενο από τρομοκρατικό πυρήνα της Χαμάς».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, κάτι για το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των IDF δήλωσε από τη μεριά του ότι αριθμός ενόπλων της Χαμάς σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν «πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει πράκτορες και όπλα σε ασθενοφόρα».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πρόσθεσε ακόμη τα εξής: «Η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να απομακρυνθούν προς τα νότια για την ασφάλειά τους».

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 26 τραυματίες

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, όταν το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι εξετάζει τις αναφορές. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 26.

Οι εικόνες στα βίντεο που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές...

Ανταποκριτής του Sky News ανέφερε πως είδε τραυματίες και νεκρούς έξω από το Αλ Σίφα μετά το χτύπημα, ενω γιατρός τόνισε πως «ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο».

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση