ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το άγριο bullying και ξύλο που έτρωγε ο βασιλιάς Κάρολος στο σχολείο

«Τον λυπόμασταν», λέει συμμαθητής του

Στα δύσκολα μαθητικά χρόνια του βασιλιά Καρόλου Γ΄ στο σχολείο αναφέρθηκε πρώην συμμαθητής του, αποκαλύπτοντας πώς κορόιδευαν και έκαναν bullying στο νεαρό τότε πρίγκιπα άλλα παιδιά.

Όταν ήταν παιδί ο Κάρολος μαθήτευσε στο σχολείο Γκόρντονστουν της Σκωτίας και μολονότι φοίτησαν κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκεί, ο πρίγκιπας ήταν ο πρώτος διάδοχος του θρόνου που εστάλη στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο Κάρολος έφυγε από το σχολείο το 1967, αφού ολοκλήρωσε μαθήματα στην Αγγλική Φιλολογία, την Ιστορία της Αγγλικής Φιλολογίας, την Ιστορία, τα Λατινικά και τα Γαλλικά. Αλλά η περίοδος που μαθήτευσε στο Γκόρντονστουν ήταν «πολύ σκληρή», είπε ο πρώην συμμαθητής του, Τζόνι Στόνμποροου, αποκαλύπτοντας πώς άλλα παιδιά κορόιδευαν τον νυν βασιλιά και τον χτυπούσαν στο γήπεδο του ράγκμπι.

Ετρωγε άσχημο bullying στο σχολείο ο βασιλιάς Κάρολος

«Ήταν πολύ δύσκολα. Του έκαναν άσχημο bullying κι ήταν πολύ απομονωμένος», δήλωσε ο συμμαθητής του νυν βασιλιά Καρόλου Γ΄ στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain του δικτύου ITV. «Τον λυπόμασταν εκείνη την εποχή, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ακόμη και να προσπαθούσαμε να γίνουμε φίλοι του, σήμαινε ότι δεν θα δεχόμασταν και εμείς εκφοβισμό ως φίλοι του Βασιλιά. Ήταν πολύ σκληρό το περιβάλλον», είπε.

Και πρόσθεσε: «Το έβλεπε κανείς και στο γήπεδο του ράγκμπι. ¨Υπήρχαν δύο άτομα, που έλεγαν ότι θα “του δείξουν του Πρίγκιπα Καρόλου” και τον χτυπούσαν μέσα στο μπουλούκι, του τραβούσαν τα αυτιά, τον κοπανούσαν».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νυν βασιλιάς Κάρολος Γ΄δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις από το σχολείο στο Γκόρντονστουν, αλλά ο ίδιος συχνά έχει πει τα αντίθετα. Στη διάρκεια μιας ομιλίας του στη Βουλή των Λόρδων στα μέσα της δεκαετίας του 1970, είχε πει: "Μου προκαλεί πάντα κατάπληξη το πλήθος των αρνητικών σχολίων που έχουν διατυπωθεί για το Γκόρντονστοουν και η απρόσεκτη χρήση αρχαίων κλισέ, που χρησιμοποιήθηκαν για να το περιγράψουν. Ήταν μόνο σκληρό από την έννοια ότι απαιτούσε περισσότερα από από τους μαθητές ως άτομα από ό,τι τα περισσότερα άλλα σχολεία - διανοητικά ή σωματικά.

«Είμαι τυχερός υπό την έννοια ότι θεωρώ ότι μου δίδαξε πολλά για τον εαυτό μου και τις ικανότητές και τις αδυναμίες μου. Μου δίδαξε να αποδέχομαι τις προκλήσεις και να αναλαμβάνω την πρωτοβουλία», είχε πει ο τότε διάδοχος του θρόνου και νυν βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Και σε μια άλλη του συνέντευξη πρόσθεσε: «Δεν απήλαυσα το σχολείο, όσο θα μπορούσαν, αλλά αυτό συνέβη επειδή είμαι πιο ευτυχισμένος στο σπίτι παρά οπουδήποτε αλλού. Αλλά το Γκόρντονστουν ανέπτυξε την δύναμη της θέλησής μου και τον αυτοέλεγχο, με βοήθησε στην αυτοπειθαρχία. Διψούσαμε για “περιπέτειες”, είχαμε δική μας πυροσβεστική, υπηρεσία θαλάσσιας και ορεινής διάσωσης, ακτοφυλακή κτλ».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X