ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το αγόρι στο κουτί»: Ταυτοποιήθηκε το παιδί που δολοφονήθηκε πριν 65 χρόνια

Δολοφονήθηκε όταν ήταν 4 ετών

Αν είχε ζήσει θα ήταν σήμερα 69 ετών. Από τα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν γνωστός ως το "αγόρι στο κουτί", το άγνωστο παιδί της Αμερικής, όπως επίσης αναφέρονταν σε αυτό, καθώς το 4χρονο τότε αγοράκι είχε βρεθεί δολοφονημένο μέσα σε ένα κουτί. Γενιές και γενιές αστυνομικών, ειδικών ερευνητών, ιατροδικαστών αλλά και δημοσιογράφων προσπαθούαν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα οδηγούσε στην εξιχνίαση του εγκλήματος και θα έδινε όνομα στο ανήλικο θύμα.

Η αστυνομία την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι το αγόρι που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα κουτί στη Φιλαδέλφεια πριν από 65 χρόνια ήταν ο 4χρονος Τζόζεφ Αουγκούστους Ζαρέλι, θύμα μιας από τις παλιότερες ανεξιχνίαστες δολοφονίες στις ΗΠΑ.

Είχε γεννηθεί στις 13 Ιανουαρίου 1953.

Η ταυτοποίηση, που έγινε μέσω ανάλυσης DNA, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο επίτευγμα των ερευνητών σε αυτή την υπόθεση που επί δεκαετίες δεν έδινε κανένα στοιχείο, ούτε ψήγμα στοιχείου, για να ξετυλίξουν κάποιο νήμα.

Η δολοφονία χρονολογικά τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου 1957. Τότε ήταν που το άψυχο σώμα ενός μικρού αγοριού, και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου, είχε βρεθεί τυλιγμένο σε μια κουβέρτα μέσα σε ένα χαρτόκουτο, σε μια κούτα συσκευασίας.

Τραγική ειρωνεία ότι το συγκεκριμένο χαρτόκουτο ήταν η συσκευασία ενός βρεφικού λίκνου μέσα στο προηγούμενο δίμηνο από τη δολοφονία του.

Οι ιατροδικαστές της εποχής είχαν εντοπίσει ίχνη από "πρόσφατο καθώς και παλαιότερο τραύμα", όπως ήταν σε θέση να πει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η ντετέκτιβ Ντανιέλ Άουτλο.

Δεν τον αναζήτησαν ποτέ

Ενα στοιχείο που πάντοτε συγκινούσε ήταν ότι ποτέ δεν είχε εμφανιστεί κάποιος στην αστυνομία ισχυριζόμενος ότι είναι γονιός αυτού του αγοριού. Κανείς δεν είχε αναζητήσει ένα αγοράκι αυτής της ηλικίας εκείνη την εποχή. Η ταυτότητα του παρέμενε όλες αυτές τις δεκαετίες ένα μυστήριο.

Οι προσπάθειες αναγνώρισής του ήταν πολυάριθμες αλλά όλες κατέληγαν σε αδιέξοδο.

Αυτό που πλέον έχει αλλάξει είναι ότι την αστυνομία συνδράμουν ειδικοί γενετιστές που αναλύουν και συγκρίνουν δείγματα DNA από θύματα, από υπόπτους, από τράπεζες δεδομένων, κάνοντας τις πιο απίθανες διασταυρώσεις που ενίοτε φέρνουν συγκλονιστικά αποτελέσματα.

Οι αστυνομικοί που έκαναν της ανακοινώσεις για την ταυτοποίησή του, είπαν ότι γνωρίζουν ποιοι ήταν οι γονείς του και έχουν αρκετά σαφέστερη εικόνα για το ποιος ήταν ο δολοφόνος του αλλά δεν θα προβούν για την ώρα σε άλλες ανακοινώσεις.

"Ο Τζόζεφ έχει πολλά αδέρφια… που ζουν και είναι από σεβασμό προς αυτά που οι πληροφορίες για την ταυτότητα των γονιών τους παραμένουν απόρρητες", είπαν οι αστυνομικοί. "Ξέρουμε ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Τζόζεφ; Η απάντηση, αυτή τη στιγμή, είναι δυστυχώς "όχι". Έχουμε υποψίες μας για το ποιος μπορεί να ευθύνεται. Αλλά θα ήταν ανεύθυνο να τις ανακοινώσουμε καθώς αυτή παραμένει μια ενεργή και εν εξελίξει ποινική έρευνα". Οι ντετέκτιβ ελπίζουν ότι η είδηση της ταυτοποίησης του αγοριού θα κάνει αναμνήσεις δεκαετιών να έρθουν στην επιφάνεια και θα οδηγήσει σε μια "χιονοστιβάδα από στοιχεία" από το κοινό. "Θα φιλτράρουμε κάθε μία από αυτές τις πληροφορίες και σε αυτή τη χιονοστιβάδα μπορεί να υπάρχει ένα διαμάντι", κατέληξαν.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση