ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ στο αεροδρόμιο - Τι είναι το πρωτόκολλο «Renegade» που ενεργοποιήθηκε

Συναγερμός σήμανε χθες στο Ελ. Βενιζέλος και τις ελληνικές αρχές

Συναγερμός σήμανε χθες στο Ελ. Βενιζέλος και τις ελληνικές αρχές, μετά την ειδοποίηση για βόμβα σε αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε πτήση προς Αθήνα.

Μάλιστα, χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί και το πρωτόκολλο Renegate που υποχρεώνει μαχητικά αεροσκάφη να συνοδεύουν το αεροπλάνο για το οποίο υπάρχει ενημέρωση για βόμβα, αεροπειρατεία ή άλλη απειλή. Υποχρεώνει ακόμη το αεροσκάφος να ακολουθεί διαδρομή πάνω από θάλασσα ή ακατοίκητη περιοχή σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστεί το ακραίο σενάριο της κατάρριψης σε περίπτωση που δεν υπάρχει επικοινωνία με τον πιλότο.

Παρότι χθες υπήρξε έντονη ανησυχία μετά την ειδοποίηση για βόμβα στο εν λόγω αεροσκάφος, ευτυχώς όλα πήγαν καλά, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ελ. Βενιζέλος, σε ειδικό σημείο, απομωνομένα, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε επιβάτες, αποσκευές και αεροσκάφος και αφού δεν βρέθηκε κάτι έληξε ο συναγερμός στις 7:20 το απόγευμα.

Το αεροπλάνο, ένα Boeing της Ryanair είχε ξεκινήσει από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με 192 επιβαίνοντες με προορισμό την Αθήνα.

Προσγειώθηκε συνοδεία F-16 στις 5:40μμ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία εκκένωσης και ο έλεγχος των επιβατών.

Στο σημείο είχαν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το θρίλερ με την ειδοποίηση για βόμβα σε αεροσκάφος της Ryanair

Για το περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου αναφέρει ότι: «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος". Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.»

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X