ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαρωτική νίκη της ΝΔ - Στη Βουλή οι Σπαρτιάτες

Σαρωτική νίκη της ΝΔ

Σαρωτική νίκη για τη ΝΔ με 40,5%, περαιτέρω πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, που λαμβάνει 17,7%. Η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική: Μπαίνουν Σπαρτιάτες και Νίκη, οριακά και η Πλεύση Ελευθερίας. 

Όλες οι εξελίξεις στο 24News 

Ποιοι ακούγονται για υπουργοί, τα ονόματα

Τσίπρας: Πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος

Δηλώσεις Μητσοτάκη στους οπαδούς της ΝΔ στην Πειραιώς

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκη, μιλώντας στους οπαδούς της ΝΔ στην Πειραιώς. «Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ» στα εκλογικά στελέχη. «Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Με άνετη πλειοψηφία. Μας έδωσε ισχυρή εντολή. Να πάμε στον δρόμο της προόδου, της κοινωνικής συνοχής. Για μένα η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική», είπε, ενώ από κάτω οι συγκεντρωμένοι του φωνάζουν «Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός».

«Για πρώτη φορά η ΝΔ καταφέρνει σε μία τετραετία να αυξήσει τα ποσοστά της. Να κερδίσει περισσότερους φίλους. Πετύχαμε να κλείσουμε τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν μία δεκαετία. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη που αισθάνομαι είναι πολύη βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε. Και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Η ΝΔ «είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι η διαφορά με το δεύτερο κόμμα είναι 24 μονάδες. «Αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι λευκή επιταγή. Αυτό που θα ζητήσω και πάλι είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Οι πολίτες έχουν προβλήματα. Και σήμερα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα πορευτούμε με γνώμονα την ενότητα του λαού, θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και είμαι σίγουρος ότι για ακόμη μία φορά θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών με το έργο της δεύτερης τετραετίας. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς είμαστε εδώ μπροστά στα κομματικά μας γραφεία. Η ΝΔ απέδειξε ότι αν και στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα».

Στον ουρανό έπεσαν πυροτεχνήματα, κάτι που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν έκπληξη και για τον ίδιο. 

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 90,18%: Η ΝΔ στο 40,52%, παίρνει 158 έδρες

Μητσοτάκης: «Σκληρή δουλειά, δεν θα ανεχθώ έπαρση και αλαζονεία»

Πανηγυρισμοί έξω από τα γραφεία της ΝΔ

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 86,78%: Η ΝΔ στο 40,5%

Επίσημα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 79,9%: Η ΝΔ στο 40,44%, παίρνει 158 έδρες

Πόσες έδρες θα εκλέξουν τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή

Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic, η ΝΔ θα εκλέξει 157 έδρες, κατακτώντας την αυτοδυναμία.

Αναλυτικά οι έδρες ανά κόμμα

ΝΔ: 157 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 48 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 33 έδρες

ΚΚΕ: 20 έδρες

Σπαρτιάτες: 12 έδρες

Ελληνική Λύση: 12 έδρες

ΝΙΚΗ: 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 8 έδρες

Ποιο είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες» που μπαίνει στη Βουλή

Tο 100% του exit poll - Ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ

ΝΔ: 39-42

ΣΥΡΙΖΑ: 16,3-19,3

ΠΑΣΟΚ: 11,2- 13,2

ΚΚΕ: 6,5- 8,5

Ελληνική Λύση: 3,6- 5,6

Νίκη: 2,7- 4,7

Πλεύση Ελευθερίας: 2,1- 4,1

ΜέΡΑ25: 1,4-3,4

Σπαρτιάτες: 3,6-5,6

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Κ. Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε επικοινωνία που είχαν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη «και το συγχάρηκα για την μεγάλη του Νίκη».

«Θα συναντηθούμε τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες και σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο», πρόσθεσε.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση για να παλέψουμε για την κοινωνία»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι σημασία έχει ότι στάθηκαν όρθιοι κι ότι θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση για να παλέψουν για την κοινωνία. Επίσης, θεωρούν ανησυχητικήτην ενίσχυση της ακροδεξιάς, κατηγορώντας τη ΝΔ για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα της Θράκης.

Τα αποτελέσματα του πρώτου exit poll

  • ΝΔ: 40-44%, μέσος όρος 42%
  • ΣΥΡΙΖΑ:16,1-19,1%, μέσος όρος 17,6%
  • ΠΑΣΟΚ 10-13%, μέσος όρος 11,5%
  • ΚΚΕ: 7,2-9,2%, μέσος όρος 8,2%
  • Ελληνική Λύση: 2,3-4,3%, μέσος όρος 3,3%
  • Νίκη: 2,3-4,3%, μέσος όρος 3,3%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2-4%, μέσος όρος 3%
  • ΜέΡα 25: 2-4%, μέσος όρος 3%
  • Σπαρτιάτες: 4-6%, μέσος όρος 5%
  • Αλλο: 2,1-4,1%

Exit Poll: Στο 23,9% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά και με διαφορά μεγαλύτερη από αυτήν της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου βρίσκεται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση, βάσει του Exit Poll.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη

Σε ένα πρώτο σχόλιο για το exit poll, στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι όπως φαίνεται, το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου δεν ήταν ένα συγκυριακό. Δεν ήταν συγκυριακή η επιλογή του κόσμου το Μάιο . Μέχρι 12+ δείχνει το exit poll ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με του προοδευτικούς πολίτες. Το επόμενο στοίχημα είναι το ΠΑΣΟΚ να καταστεί η αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να κάνει μικροπολιτική με τη δεξιά.

Σχόλιο στελεχών της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit poll: Μας κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls δήλωσαν τα εξής: «Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς. Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο».

Θρίλερ για την είσοδο στη Βουλή τεσσάρων κομμάτων

Exit poll: Μεγάλη νίκη και ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ 

Στο όριο της εισόδου στη Βουλή Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 - Πτώση για ΣΥΡΙΖΑ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΚΚΕ - Στη Βουλή οι «Σπαρτιάτες»

Συγκεκριμένα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει ποσοστό από 40% έως 44%, επίδοση που είναι μεγαλύτερη από αυτή της κάλπης του Μαίου και εξασφαλίζει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το exit poll που ανακοινώθηκε δίνει ποσοστά από 16,1% το χαμηλότερο έως 19,1% το υψηλότερο, επίδοση χαμηλότερη από αυτή των εκλογών του Μαίου.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών να συγκεντρώνει ποσοστά από 10% έως 13% και το ΚΚΕ από 7,2% έως 9,2%.

Εντός Βουλής εμφανίζονται σύμφωνα με το exit poll και οι Σπαρτιάτες που καταγράφονται σε ποσοστό από 4% έως 6%.

 

Πληροφορίες από protothema / newsbeast / skai / iefimerida / ΚΥΠΕ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση