ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα συνεχιστούν οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Γάζα

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που ο στρατός έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, θα συνεχιστούν.

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα, όπως και χθες το βράδυ, τις χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. «Ο σκοπός είναι να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες, να προετοιμάσουν την περιοχή, να καθαρίσουν τα εκρηκτικά και να εκκαθαρίσουν τις θέσεις, ώστε να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι επιδρομές θα συνεχιστούν και απόψε και ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Χερσαίες δυνάμεις μπήκαν με άρματα μάχης στη βόρεια Γάζα

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν μία μεγάλη επιχείρηση στη βόρεια Γάζα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού του Ισράηλ.

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Στο βίντεο από τη νυχτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση