ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τεράστιο κύμα αιφνιδίασε τους λουόμενος και σκόρπισε τον πανικό (vid)

Βραζιλία: Πώς εξηγείται το φαινόμενο του «ξαφνικού» τεράστιου κύματος

Viral έγινε ένα βίντεο που καταγράφηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και απεικονίζει ένα τεράστιο κύμα να σκορπά τον πανικό σε μια παραλία με αρκετό κόσμο.

Το τεράστιο κύμα που έφτανε τα τρία μέτρα «χτύπησε» δίχως προειδοποίηση, στέλνοντας δεκάδες ανθρώπους να αναζητήσουν τη στεριά. Καθώς τα νερά χτύπησαν με ορμή την παραλία, αρκετοί λουόμενοι παρασύρθηκαν μαζί με όλα τα υπάρχοντά τους, ενώ τελικά πλημμύρισε και ένας κοντινός δρόμος. Σύμφωνα με το Associated Press δεν έγινε γνωστός κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Δείτε το βίντεο:

Η ακριβής αιτία του τεράστιου κύματος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά υπάρχουν δύο ενδεχόμενες αιτίες.

Την Κυριακή, μια μεγάλη καταιγίδα στροβιλιζόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό νοτιοανατολικά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρόλο που το κέντρο της καταιγίδας βρισκόταν αρκετά μακριά από τη θάλασσα, ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να δημιουργήσει μεγάλα κύματα που θα μπορούσαν να φτάσουν μεταξύ άλλων και κατά μήκος των ακτών της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, όπου βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πιθανό είναι και το γεγονός να συνέβη ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που φέρνει τα κύματα να πλησιάσουν κρυφά τους παραθεριστές και να πιάνουν τους ανθρώπους απροετοίμαστους.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση