ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τρία σενάρια για το φρικτό τέλος της Σάνι Λουκ

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως η άτυχη 22χρονη είχε υποστεί βιασμούς

Ήταν 7 Οκτωβρίου όταν η 22χρονη Εβραιογερμανίδα Σάνι Λουκ, πασιφίστρια και αντιρρησίας συνείδησης, χόρευε ανέμελη στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο Ρέιμ, στο Ισραήλ. Όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλαν βιάζοντας και σκοτώνοντας, η Σάνι κρύφτηκε σε κάποιους παρακείμενους θάμνους και τηλεφώνησε στη μητέρα της, λέγοντάς της ότι προσπαθεί να ξεφύγει. Από εκεί, τα ίχνη της χάνονται και επανεμφανίζονται μετά από μερικές ώρες, σε βίντεο όπου εμφανίζεται αναίσθητη να περιφέρεται από τη Χαμάς στη Γάζα. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ανακοινώνεται ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Πού βρισκόταν, λοιπόν, η άτυχη Σάνι όλο αυτό το διάστημα;

Αρχικά, η επιβεβαίωση του θανάτου της: Ιατροδικαστές της ειδικής ομάδας ΖΑΚΑ που έχει συστήσει το Ισραήλ για την ανεύρεση στοιχείων για τους ομήρους που πήρε ο Χαμάς, βρήκαν ένα κομμάτι από το κρανίο της που, με εξέταση DNA, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκε στη Σάνι. Πρόκειται για τμήμα του κροταφικού οστού, το οποίο βρίσκεται στη βάση του κρανίου, πολύ κοντά στην καρωτίδα η οποία αιματώνει τον εγκέφαλο. Οι ιατροδικαστές συμπεραίνουν πως είναι αδύνατο να ζει η Σάνι με τέτοιο τραυματισμό καθώς και ότι έχει αποκεφαλιστεί- κάτι το οποίο ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Με τη μητέρα της να έχει, τις προηγούμενες εβδομάδες, ανακοινώσει πως είχε λάβει πληροφορίες ότι η 22χρονη ήταν ζωντανή σε νοσοκομείο της Γάζας, η υπόθεση είχε περιπλακεί ιδιαίτερα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις από το βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει οι απαγωγείς της, ήθελαν την άτυχη Σάνι να είναι ήδη νεκρή. Τι συνέβη λοιπόν; Πού βρισκόταν αυτές τις εβδομάδες;

Σενάριο 1: Εκτελέστηκε επί τόπου

Ο πατέρας της Σάνι λέει ότι η κόρη του ήταν νεκρή όταν οι τρομοκράτες περιέφεραν το ημίγυμνο σώμα της στη Γάζα επάνω σε ένα φορτηγάκι, φτύνοντας και κλοτσώντας το. Η θεία της, λέει ότι «υποθέτουμε πως την έσυραν στο φορτηγάκι αφού ήταν ήδη νεκρή. Ίσως υπάρχει μια ανακούφιση στη σκέψη ότι πέθανε γρήγορα και η κακοποίηση στο σώμα της έγινε ίσως όταν είχε ήδη φύγει».
Με την αυθεντικότητα του βίντεο να έχει ταυτοποιηθεί, καθώς και ότι σε αυτό εμφανίζεται η Σάνι (παρότι δεν φαίνεται το πρόσωπο, οι γονείς και η αδελφή της την αναγνώρισαν από τις χαρακτηριστικές της κοτσίδες και από τα τατουάζ της), είναι ένα ερώτημα το εάν η 22χρονη έχει ξεψυχήσει όταν εμφανίζεται επάνω στο φορτηγάκι.

Αυτό είναι και το σενάριο που οι ειδικοί προκρίνουν και ως πολύ πιθανό από την πρώτη ώρα κυκλοφορίας του βίντεο, καθώς οι τρομοκράτες έχουν σπάσει τα πόδια της, ενώ ο κορμός της έχει περιστραφεί για να χωρέσει μαζί τους στην καρότσα του ημιφορτηγού. Σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός ότι στο βίντεο δεν εμφανίζονται οιδήματα, αλλά και ότι είναι μάλλον αδύνατο ο ανθρώπινος κορμός να περιστραφεί σε τέτοιο βαθμό χωρίς να προκαλέσει θάνατο (το ίδιο ισχύει και με τα πολλαπλά κατάγματα, τα οποία προκαλούν εσωτερική αιμορραγία) καταδεικνύει ότι η 22χρονη ήταν ήδη νεκρή όταν συνέβησαν αυτοί οι τραυματισμοί. Επιπρόσθετα, η άτυχη νέα έχει μια σοβαρή πληγή στο κεφάλι η οποία μοιάζει με έξοδο σφαίρας- αν και το βίντεο δεν είναι ιδιαίτερα ευκρινές.

Εάν ισχύει αυτό το σενάριο, η Σάνι βασανίστηκε στο σημείο που συνελήφθη (θυμίζουμε ότι οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν βιασμούς δίπλα σε πτώματα και κακοποιήσεις στο σημείο της επίθεσης) και εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Το σώμα της πάρθηκε ως «λάφυρο», περιφέρθηκε στους δρόμους της Γάζας και στη συνέχεια διαμελίστηκε και πετάχτηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης.
Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι το κομμάτι του κρανίου της βρέθηκε στα σύνορα Γάζας- Ισραήλ, μέσα σε ένα φρικτό τοπίο γεμάτο αίμα και ανθρώπινα μέλη. Με βάση αυτό το σενάριο, αφού γυρίστηκε το βίντεο, το σώμα της νέας διαμελίστηκε για να εξαφανιστούν τα ίχνη της.

Σε ό,τι αφορά την πληροφορία που έλαβε η μητέρα της πριν από δύο εβδομάδες ότι η Σάνι ήταν ζωντανή και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Γάζας, πιθανότατα επρόκειτο για αρρωστημένη φάρσα - ή για fake πληροφορία που έδωσε η Χαμάς για να κερδίσει χρόνο, καθώς ένας ακόμα όμηρος στα χέρια της θα μπορούσε να αποτελεί διαπραγματευτικό «χαρτί».

Σενάριο 2: Βασανίστηκε και περιφέρθηκε νεκρή στη Γάζα

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Σάνι Λουκ απήχθη από το σημείο του φεστιβάλ και έμεινε ζωντανή για αρκετές ώρες βασανιζόμενη από τους απαγωγείς της, όμως ήταν νεκρή όταν το άψυχο σώμα της περιφερόταν και εξευτελιζόταν από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα. Είχε, ενδεχομένως, μόλις ξεψυχήσει, ενδίδοντας στα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη.

Πηγές από το Ισραήλ αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως η άτυχη 22χρονη είχε υποστεί βιασμούς, άγριους ξυλοδαρμούς, καψίματα, τρυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα, σπασίματα οστών και άλλα φρικτά βασανιστήρια. Αυτό το σενάριο ενισχύει και το γεγονός ότι στο βίντεο της Χαμάς η Σάνι είναι σχεδόν γυμνή καθώς και από το ότι περιφέρεται το σώμα της. Οι τρομοκράτες δεν είχαν λόγο να εκτελέσουν μια από τις κοπέλες της συναυλίας, να πάρουν μαζί τους το άψυχο σώμα της και να το γδύσουν για να το περιφέρουν ως τρόπαιο.

Έτσι, προβάλλει ως πολύ πιθανό το σενάριο η Σάνι να βιάστηκε και να υπέστη ανείπωτα βασανιστήρια καθ' οδόν προς τη Γάζα, ακόμα και επάνω στο φορτηγάκι. Οι τρομοκράτες φαίνονται να της τραβούν τα μαλλιά, να την κλωτσούν, να τη φτύνουν, να χοροπηδούν επάνω της και να έχουν κλείσει το ένα της πόδι ανάμεσα στην πόρτα του ημιφορτηγού. Είναι πιθανό να πρόκειται «απλά» για τη συνέχεια των φρικτών βασανιστηρίων, τα οποία η Σάνι υπέστη και δεν άντεξε. Ενδέχεται τα βαριά τραύματα που φαίνεται να έχει στο κεφάλι, τον κορμό και τα πόδια της να είναι και αυτά που προκάλεσαν τον θάνατό της.

Αφού οι τρομοκράτες ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, αποκεφάλισαν την ήδη νεκρή 22χρονη και πέταξαν τα κομμάτια της σε διάφορα σημεία της Γάζας, μη περιμένοντας να βρεθούν ίχνη της ποτέ.

Σενάριο 3: Ήταν ζωντανή, πέθανε στo νοσοκομείο της Μπέιτ Λάχια

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Σάνι Νικόλ Λουκ απήχθη ζωντανή από το σημείο του φεστιβάλ Supernova και ήταν ζωντανή το μεγαλύτερο διάστημα από τις τρεις εβδομάδες που αναζητείτο. Το σενάριο θέλει να μην ήταν η Σάνι αυτή που εμφανίζεται στο βίντεο της Χαμάς, ή να ήταν όντως αυτή και βαριά τραυματισμένη, σε κατάσταση σοκ και (φυσικά) αναίσθητη, όταν οι τρομοκράτες την εμφανίζουν επάνω στο φορτηγάκι, στη Γάζα.

Εδώ, το σενάριο που εξετάζεται θέλει τη Σάνι να παρέμεινε για ημέρες ή, έστω, αρκετές ώρες στα χέρια των απαγωγέων της, υποκείμενη βαρύτατα βασανιστήρια ακόμα και όταν είχε χάσει τις αισθήσεις της και περιφερόταν στη Γάζα από τους απαγωγείς- βασανιστές της. Και εξετάζει το ενδεχόμενο η πληροφορία που έλαβε η μητέρα και πριν από αυτή ο θείος της Σάνι, ότι η 22χρονη νοσηλευόταν βαρύτατα τραυματισμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο της Μπέιτ Λάχια, στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν αληθινή.

Εάν αυτό ισχύει, με δεδομένο ότι η πληροφορία δόθηκε στην οικογένεια της Σάνι πριν από δύο εβδομάδες (δηλαδή μία εβδομάδα μετά την απαγωγή της στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης στο φεστιβάλ), οι τρομοκράτες την πέταξαν κάπου αφού τελείωσαν με τους βασανισμούς και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μπέιτ Λάχια- ή τη μετέφεραν οι ίδιοι εκεί. Λόγω των βαρέων τραυματισμών που έφερε και του χάους που επικρατεί στο νοσοκομείο, η Σάνι άφησε εκεί την τελευταία της πνοή. Το σώμα της παρελήφθη από τη Χαμάς, που το διαμέλισε και το πέταξε σε διάφορα σημεία της Γάζας.

Αυτό το σενάριο είναι και το πιο φρικτό, καθώς θέλει την άτυχη νεαρή να υπόκειται φρικτούς βασανισμούς, πολλαπλά κατάγματα, βιασμούς, ποδοπάτημα, ξερίζωμα μαλλιών, εγκαύματα και άλλα όσο ήταν ακόμα ζωντανή.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση