ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πιο κοντινά πλάνα από την έκρηξη στη Βηρυτό (vid)

«Τι είναι αυτός ο θόρυβος; Έλα μέσα, έλα μέσα...»

Τα πιο κοντινά πλάνα μέχρι στιγμής από την έκρηξη στη Βηρυτό έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ένα ζευγάρι καταγράφει με το κινητό τη στιγμή που τους χτυπά το ωστικό κύμα.

Νέο βίντεο από την έκρηξη στη Βηρυτό βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τα πιο κοντινά πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και είναι τραβηγμένα με κινητό.

Ένας άνδρας, o Imad, καταγράφει με το κινητό του την έκρηξη ενώ μια γυναίκα ακούγεται δίπλα του να μιλά Αραβικά και να τον παρακαλεί να μπει μέσα στο σπίτι.

Καθώς παρατηρούν την φωτιά η σύζυγός του η Lena λέει: «Ελπίζω να μην έπαθε κανείς τίποτα, μακάρι να μην έχει πάθει κακό κανείς!».

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται μια πιο μικρή έκρηξη και κάτι σαν πυροτεχνήματα αχνοφαίνονται. Τότε, η Lena καταλαβαίνει ότι μάλλον δεν είναι ασφαλές να συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί και να τραβάνε βίντεο.

«Τι είναι αυτός ο θόρυβος; Έλα μέσα, έλα μέσα. Imad έλα μέσα!».

Ωστόσο, συνεχίζει τα τραβά με το κινητό.

Δευτερόλεπτα μετά χτυπά το ωστικό κύμα και τους δύο. Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά. Το κινητό συνεχίζει τα καταγράφει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται πως έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ζευγαριού και οι δύο έχουν επιζήσει, ενώ φέρεται να έχει κυκλοφορήσει και μια φωτογραφία τους από το νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 140 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες άφησε πίσω της η τροματική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη. Εικόνες αποκάλυψης, σαν από ταινία, στο λιμάνι, χιλιάδες άστεγοι, και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χθες μάλιστα βγήκαν στον δρόμο εξοργισμένοι πολίτες για να διαδηλώσουν για τις πολύνεκρες εκρήσεις. Αύριο, Σάββατο, είναι προγραμματισμένη μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση.

Η κυβέρνηση πάντως έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν σε πολύ σύντομο χρόνο. Μέχρι στιγμής, 16 υπάλληλοι του λιμανιού της Βηρυτού έχουν συλληφθεί.

sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X