ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνέλαβαν και τη γυναίκα του δολοφόνου - Του φώναζε «ρίξτου, ρίξτου»

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από κατάθεση στην αστυνομία

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του 69χρονου που σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα το απόγευμα του Σαββάτου, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος της συζύγου του δράστη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Κατά πληροφορίες, σε μια κατάθεση που πήραν οι αστυνομικοί, υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία, που λέει πως, την ώρα που είδε τον γαμπρό της και θύμα του εγκλήματος, η γυναίκα φώναζε από το θυροτηλεφωνο στον δράστη σύζυγό της: «Ρίξτου ρίξτου».

Πώς έγινε το έγκλημα

Το έγκλημα, με θύμα τον πατέρα τριών παιδιών, έγινε από τον δράστη μπροστά στην ανήλικη εγγονή του.

Ο 69χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι οδηγήθηκε στην πράξη του επειδή ο γαμπρός του φερόταν άσχημα στην κόρη του. Ο γιος του όμως ,που είναι αστυνομικός και ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα, διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό.

Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οικογενειακό σπίτι και συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον δεύτερο ο αστυνομικός γιος.

 

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, χτες το απόγευμα ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί.

Τον περίμενε στην αυλή και τον πυροβόλησε

Όταν επέστρεφε στο σπίτι όμως, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια και την καραμπίνα στα χέρια και πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα να παραδοθεί.

Στο δρόμο όμως τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και τον συνέλαβαν, καθώς είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο του δράστη, ο οποίος μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς έτρεξε και βρήκε τον άνδρα της αδελφής του νεκρό και το κοριτσάκι σε κατάσταση σοκ.

Όπως δήλωσε ο γιος του δράστη, οι γονείς του είχαν εμμονή ότι η αδελφή του δεν περνούσε καλά με το θύμα, κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια, αλλά αντίθετα το ζευγάρι είχε μια αρμονική σχέση χωρίς καυγάδες και προστριβές.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση