ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρομοκρατικό φαίνεται το χτύπημα στο Λονδίνο - Νεκρός ο δράστης

Δύο πολίτες νεκροί

Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτήρισε ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νιλ Μπάσου, την επίθεση με μαχαίρι κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι ο ύποπτος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά και ότι ο μηχανισμός που έφερε πάνω του ήταν ψεύτικος.Σύμφωνα με το BCC δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της επίθεσης.«Λόγω των αναφορών ότι ο ύποπτος μπορεί να είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, αναπτύχθηκαν στο σημείο πυροτεχνουργοί (της αντιτρομοκρατικής) και αποκλείστηκε μια μεγάλη περιοχή ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας περαιτέρω κίνδυνος για τους πολίτες», συνέχισε ο Μπάσου.

«Ωστόσο, μπορώ να επιβεβαιώσω σε αυτό το σημείο ότι πιστεύουμε πως η συσκευή που ήταν δεμένη στο σώμα του υπόπτου ήταν ψεύτικη», πρόσθεσε.Τα κίνητρα του δράστη, όπως διευκρίνισε, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ενώ πρόσθεσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες στην πρωτεύουσα.Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες στην επίθεση με μαχαίρι και σημείωνε ότι ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση

Τζόνσον: Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε για το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου: «Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό. Όλες οι σκέψεις μου είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ο Τζόνσον επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νιλ Μπάσου δήλωσε ότι θα πάει στην πρωθυπουργική κατοικία για να τον ενημερώσει πλήρως.

«Ενημερώνομαι συνεχώς για το περιστατικό στη Γέφυρα του Λονδίνου και θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομία και όλες τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για την άμεση ανταπόκρισή τους», αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως μετά την επίθεση ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν τραυματίες και νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

Ένα βιντεοκλίπ 14 δευτερολέπτων στο Twitter που γυρίστηκε από προνομιακή θέση στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Δύο από τους αστυνομικούς έχουν προτεταμένα τα όπλα τους εναντίον του άνδρα, ο οποίος φαίνεται να κινείται λίγο. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα πλάνα από ανεξάρτητη πηγή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν τραυματίες και νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία στη γέφυρα και ένα φορτηγό να καταλαμβάνει περισσότερες από μία λωρίδες.

Ένα βιντεοκλίπ 14 δευτερολέπτων στο Twitter που γυρίστηκε από προνομιακή θέση στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει τρεις αστυνομικούς να οπισθοχωρούν από έναν άνδρα που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πήγε στο γραφείο του στη Ντάουνινγκ Στριτ όπου ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε την αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της.

Η Γέφυρα του Λονδίνου ήταν το σημείο μιας επίθεσης τον Ιούνιο του 2017 όταν τρεις τζιχαντιστές έπεσαν με το φορτηγάκι τους πάνω σε πεζούς και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους περαστικούς στη γύρω περιοχή σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Βρετανία μείωσε το επίπεδο απειλής για τρομοκρατία στο «σημαντικό» από «σοβαρό», το χαμηλότερο από το 2014.

Ο σταθμός London Bridge έκλεισε.

 

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X