ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναγερμός για την υπερχείλιση του Πηνειού - Εκκενώθηκαν τρία χωριά (vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel η Θεσσαλία

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στον κάμπο της Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» που σαρώνει τη χώρα, με τον Δήμο Λαρισαίων στη διάρκεια της νύχτας να προχωρά στην εκκένωση των χωριών Μάνδρα, Κουτσόχερο και Αμυγδαλέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πηνειός έχει αρχίσει να φουσκώσει επικίνδυνα, ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση τη Λάρισα. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα του 112. Νωρίτερα είχε σταλεί ξανά μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Φαρκαδόνας.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης ακόμη τριων χωριών. Πρόκειται για τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

«Στα 9 μέτρα έχει φτάσει η στάθμη του νερού στον Πηνειό, από τα 4 που είναι συνήθως σε μια νεροποντή». Αυτά τα λόγια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού σήμερα το πρωί στο OPEN φανερώνουν την δραματική τροπή που έχει πάρει η κατάσταση, την ώρα που δίνεται μια πραγματική μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων και εγκλωβισμένων.

Σπάνε το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης

Για τον λόγο αυτό, μέσα στη νύχτα, πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός. Δείτε το παρακάτω βίντεο του τοπικού σάιτ tirnavospress από την επιχείρηση που ξεκίνησε.

Ανήσυχοι είναι εδώ και λίγες ώρες οι κάτοικοι στη συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα βλέποντας το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων να μην μπορεί να ανταποκριθεί εξαιτίας της υψηλής στάθμης του Πηνειού κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει η στάθμη των νερών στους δρόμους της συνοικίας απειλώντας σπίτια και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας έχει εκκενωθεί η πλημμυρική ζώνη του Πηνειού στη Λάρισα, που δεν περιλαμβάνει κατοικίες, αλλά ορισμένες βιοτεχνίες και ποιμνιοστάσια.

Σε έκτακτη ανακοίνωση του λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης- ο δήμος Λαρισαίων προειδοποιεί ότι η κατάσταση με τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας θα συνεχιστούν για τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων:

«Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση