ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονιστική διάσωση 24χρονης που πέρασε 27 ώρες κάτω από τα ερείπια (Βίντεο)

Τρομακτικές εικόνες από τα χαλάσματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Καχρανμαρμαράς, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρίσκονται ακόμα θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα. Το βράδυ, οι θερμοκρασίες έπεσαν γύρω στο μηδέν, χειροτερεύοντας τα πράγματα για τους παγιδευμένους και τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.

Το ξεκίνημα της καινούργιας μέρας ωστόσο φέρνει την ελπίδα, καθώς μια 24χρονη κοπέλα που παρέμεινε επί 27 ώρες κάτω εγκλωβισμένη από τα ερείπια διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο...

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν τη νύχτα μέσα στο κρύο, υπό βροχή ή με χιονόπτωση, ενίοτε με γυμνά χέρια, για να σωθεί όποια ζωή γίνεται.

Στην Καχρανμαρμαράς, βόρεια της Χατάι, οικογένειες παρέμειναν αγκαλιασμένες γύρω από υπαίθριες φωτιές και τυλίγονταν με κουβέρτες προσπαθώντας να ζεσταθούν κάπως.

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, η οποία ήταν ισχύος 7,8 βαθμών κι έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, την Κύπρο και το βόρειο Ιράκ, χάθηκαν πάνω από 4.300 άνθρωποι, 2.921 στην Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, άλλοι 1.440 και πλέον στη Συρία. Οι αριθμοί αυτοί θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίζουν να γίνονται ολοένα βαρύτεροι όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση