ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Συγγνώμη» από Βρετανίδα Υφυπουργό Υγείας - Eίχε συνάντηση ενώ ήταν θετική στον κορωνοϊό

Εκπρόσωπος οργάνωσης των συγγενών μάλιστα χαρακτήρισε την ενέργεια της Υφυπουργού «ηθικά εντελώς ανεύθυνη»

ΚΥΠΕ

Η Υφυπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζίλιαν Κίγκαν απολογήθηκε μέσω Twitter διότι συνέχισε μία κατά πρόσωπο συνάντηση παρά το ότι ενημερώθηκε πως το προληπτικό τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό στο οποίο είχε υποβληθεί επέστρεψε θετικό.

Η συνάντηση ήταν με τους πατέρες τριών κοριτσιών που είχαν διαπράξει αυτοκτονία και σύμφωνα με την κα Κίγκαν η συνάντηση συνεχίστηκε «για μικρό διάστημα» με τη δική τους «συναίνεση», ώστε να ακούσει τις τραγικές τους ιστορίες.

Η Υφυπουργός πρόσθεσε ότι έλαβε «περαιτέρω προφυλάξεις», χωρίς να διευκρινίσει ποιες ήταν αυτές.

Οι κανόνες στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπουν πλέον πως όποιος λαμβάνει θετικό αποτέλεσμα από γρήγορο τεστ αντιγόνου πρέπει να μπαίνει «αμέσως» σε απομόνωση.

Η ανάρτηση στο Twitter καταλήγει: «Έπρεπε αμέσως να τερματίσω τη συνάντηση και σκεπτόμενη εκ των υστέρων ήταν μία λάθος κρίση από την πλευρά μου. Αναγνωρίζω πλήρως τη σημασία του να ακολουθούμε το γράμμα και το πνεύμα των πολιτικών, επομένως θέλω να είμαι ειλικρινής για ό,τι έγινε και να απολογηθώ για το λάθος που έκανα».

Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ είπε ότι αποδέχεται τη συγγνώμη της Υφυπουργού του και συνεχίζει να τη στηρίζει στο ρόλο της, αλλά η αντιπολίτευση και συγγενείς θυμάτων κορωνοϊού επέκριναν την κα Κίγκαν. Εκπρόσωπος οργάνωσης των συγγενών μάλιστα χαρακτήρισε την ενέργεια της Υφυπουργού «ηθικά εντελώς ανεύθυνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση