ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «φως» ο διάλογος Πισπιρίγκου με τον Κύπριο γιατρό (vid)

Ποια ήταν η αγωνία της κατηγορουμένης μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε στη χθεσινή δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο Ανδρέας Ηλιάδης .

Η κατηγορούμενη παρακολουθούσε με προσοχή την κατάθεση του μάρτυρα μέχρι τη στιγμή που αναφέρθηκε στο σύνδρομο Μινχάουζεν οπότε βγήκε από τη δικαστική αίθουσα.

Παρών στη δίκη ήταν και ο πατέρας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την κρίσιμη μαρτυρία.

Ο εντατικολόγος χαρακτήρισε της ανακοπή της μικρής κάτι «σπάνιο, αιφνίδιο στα παιδιά» περιέγραψε τις κρίσιμες ώρες της διακομιδής του παιδιού.

Σήμερα το Mega έφερε στο «φως» τη συζήτηση του εντατικολόγου με την κατηγορουμένη, λίγα 24ωρα μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021.

Μία συζήτηση που έγινε με αφορμή φωτογραφίες παιδιών που έχει ο γιατρός στο γραφείο του και η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα.

Ο διάλογος:

Ηλιάδης: Αυτά Ρούλα είναι παιδάκια που έφυγαν από τη ζωή, ήταν σε εγκεφαλικό θάνατο και δόθηκαν τα όργανά τους για να σωθούν άλλα παιδάκια. Ο Αργύρης, η Κωνσταντίνα… αυτός είναι ο Σταυράκος που ακούσατε ότι είχε πέσει… στη Γαστούνη… είχε πάει τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας… εκείνη την ημέρα που ήταν κάποια τελετή απελευθέρωσης της Γαστούνης και έπεσε από τον πρώτο όροφο κι έδωσε τα όργανά του η μαμά

Ρούλα: Να ρωτήσω κάτι; Το παιδάκι με την ανακοπή… Είχε κι αυτό εγκεφαλοπάθεια ή όχι;

Γιατρός: Στη φωτογραφία είναι μετά από αποκατάσταση. Δύο χρόνια μετά.

Ρούλα: Γιατρέ, για πείτε μου… για το παιδάκι…;

Γιατρός: Για τον Άγγελο;

Ρούλα: Ναι.

Γιατρός: Ο Άγγελος, μετά την ιστορία του, βρέθηκε σε ένα νοσοκομείο αποκατάστασης στην Ρώμη, έκατσε δύο χρόνια.

Ρούλα: Με εγκεφαλοπάθεια;

Γιατρός: Έφυγε άσχημα…

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, η κατηγορουμένη δείχνει να έχει αποδεχτεί πως η κόρη της έχει φύγει από τη ζωή και ρωτά τον γιατρό για την αιτία.

Ρούλα: Η Τζωρτζίνα έχει φύγει από την επήρεια φαρμάκων, έτσι;

Ηλιάδης: Να της δώσουμε λίγο ακόμη χρόνο; Κι επίσης μη ξεχνάς το στραπατσάρισμα του εγκεφάλου της.

Ρούλα: Ναι αλλά μας είπε χθες ένας άλλος γιατρός ότι το παιδί θα μείνει έτσι.

Ηλιάδης: Αυτό προς το παρόν μόνο η Τζωρτζίνα το ξέρει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη…είναι ο μαχητής μου.

Ο κος Ηλιάδης κατέθεσε στο δικαστήριο πως ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ρώταγε συνεχώς για την Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν επεδείκνυε την αναμενόμενη αγωνία.

«Δεν υπήρχε εκ μέρους της αυτή η αγωνία που ένιωθα πάντα από τον πατέρα. Εκείνη με ρωτούσε για ένα συγκεκριμένο παιδάκι που είχε σοβαρά προβλήματα, αν θα μιλήσει και αν θα περπατήσει» ανέφερε ο γιατρός.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X