ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις κάλπες η Ελλάδα

Στις εκλογές κατήλθαν πάνω από 30 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων

Έκλεισαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας. Στις εκλογές κατήλθαν πάνω από 30 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.

Δείτε τις σημαντικές εξελίξεις στο 24News 

Στο 48,76% η συμμετοχή μέχρι τις 17:00 στην ψηφοφορία 

Αγρότης πήγε να ψηφίσει με άλογα και γαϊδούρια

Cumhuriyet: Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη

«Η ώρα των εκλογών στη γείτονα: Η Ελλάδα προσέρχεται σήμερα στις κάλπες» είναι ο τίτλος της τουρκικής Cumhuriyet που γράφει ότι η οικονομία «θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα».

«Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένη και ανίκανη να σχηματίσει ένα συμπαγές μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που προωθεί η ΝΔ» σημειώνεται δε.

Le Monde: O Μητσοτάκης επιδιώκει μια δεύτερη θητεία για να ανακόψει την «αστάθεια»

«Τι έγινε bro;» - Το μήνυμα Τσίπρα στο TikTok

Επικό! Exit poll σε... φούρνο στην Κοζάνη - «Ότι έβγαλι το κτι»

Ψήφισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Εύχομαι και ελπίζω να έχουμε την πιο πλατιά συμμετοχή. Θα είναι η καλύτερη στιγμή για τη Δημοκρατία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς.

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζοντες και όπως είπε «σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, υψηλότερους μισθούς, καλύτερο σύστημα υγείας, προστατευμένα σύνορα. Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, σήμερα η ευθύνη περνά στους πολίτες, είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει ακόμη καλύτερη μέρα».

Ψήφισε στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας

Ημέρα ελπίδας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή, στις δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας και υπογράμμισε ότι η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια τους.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας. Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα, να αφήσουμε πίσω μία σκληρή, δύσκολη 4ετια ανισοτήτων, αδικίας αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους. Να αφήσουν πίσω τους μία Κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια Κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια Κυβέρνηση που θα έχει νέα πρόσωπα κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας

Ψήφισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων ψήφισε ο ΓΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, «Καταρχάς χρόνια πολλά σε κάθε Κωνσταντίνο, Κωνσταντίνα, κάθε Ελένη σε όλη την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Τα έχει δει όλα. Πλέον έχει αποκτήσει μια μεγάλη, μια τεράστια πείρα. Εμείς καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες δυναμώνοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ, που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο ελληνικός λαός την επόμενη μέρα».

 

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Αρκαλοχώρι

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431) άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία με ίσες ευκαιρίες και βέβαια μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και στη διχόνοια. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα, σε όσους τα κάνουν όλα για την εξουσία. Είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της ΧΑ και από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. Ήρθα να ψηφίσω στο χωριό μου, το Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού και αυτό αποδεικνύεται απ’ ότι δύο χρόνια μετά τον σεισμό οι πολίτες συνεχίζουν να ζουν στα κοντέινερ. Γι’ αυτό ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολλά περισσότερα και είμαστε εδώ για να στα προσφέρουμε»

Πηγή: protothema / mega / ΚΥΠΕ / iefimerida / skai.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X