ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκαριστικές εικόνες: Πλημμύρισε το μετρό από την κακοκαιρία (vids)

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στη Μαδρίτη

Εκτεταμένες καταστροφές φαίνεται πώς έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την πρωτεύουσα της Ισπανίας και άλλες πόλεις, λόγω του μετεωρολογικού φαινομένου DANA.

Oι καταρρακτώδεις βροχές οδήγησαν στην διακοπή της κυκλοφορίας μερικών γραμμών του μετρό της Μαδρίτης και κάποιων σιδηροδρομικών συνδέσεων με τρένα υψηλής ταχύτητας με νότιες πόλεις.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο που δείχνουν επιβάτες μέσα σε πλημμυρισμένα βαγόνια. Κάποιοι σταθμοί, όπως αυτός της Loranca, έκλεισαν τελείως τη νύχτα, καθώς πλημμύρισαν με νερά.

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν σχεδόν 1.200 συμβάντα στην περιοχή αυτή ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί αναζητούν δύο αγνοουμένους στην αγροτική περιοχή Αλντέα ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Χαβιέρ Τσιβίτε, εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια.

Ένας νεκρός λόγω της κακοκαιρίας στην Ισπανία - Αγνοούνται δυο άνθρωποι

«Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων, ενός πατέρα και του γιου του, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρρο ο οποίος σχηματίσθηκε όταν φούσκωσε ο ποταμός Αλμπέρτσε», δήλωσε ο Τσιβίτε. «Ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ωστόσο, υπήρξε και ανθρώπινη απώλεια λόγω της εκτεταμένης κακοκαιρίας, στο δήμο Κασαρούμπιος ντελ Μόντε, κοντά στο Τολέδο (κεντρική Ισπανία), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καστίλλης-Λα-Μάντσα Εμιλιάνο Γκαρθία-Πάχε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Onda Cero. «Είχαμε μια ημέρα και μια νύχτα πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Γκαρθία-Πάχε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες αυτού του θανάτου.

Δρόμοι στην περιφέρεια της Μαδρίτης έκλεισαν ενώ έξι γέφυρες κατέρρευσαν υπό την πίεση των υδάτων που υπερχείλισαν.

Οι ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ωστόσο εξασθενήσει σήμερα το πρωί. Η βροχή συνεχίσθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή.

Γραμμές του μετρό παρέμεναν κλειστές σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη. Μερικά δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επαναλήφθηκαν αργότερα σήμερα, όμως τα τρένα κινούνται με ταχύτητες χαμηλότερες των συνηθισμένων.

Οι αρχές της Μαδρίτης ζήτησαν από τον πληθυσμό να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγει τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως χθες, Κυριακή, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους έκτακτη προειδοποίηση με ισχυρό ηχητικό σήμα, κάτι χωρίς προηγούμενο στην Ισπανία, που τους καλούσε να μην χρησιμοποιούν τα οχήματά τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Πρέπει να χαιρόμαστε για το γεγονός ότι υπάρχει μια επιλογή που επιτρέπει την αποτελεσματική επικοινωνία με τους πολίτες σε περίπτωση μείζονος έκτακτης κατάστασης (…) ώστε οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε σήμερα ο Τσιβίτε απαντώντας σε επικρίσεις που προκάλεσε αυτό το μαζικό μήνυμα.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση