ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ: Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν θανάσιμα ανήλικη που είχε απαχθεί

Είχε προηγηθεί κινηματογραφική καταδίωξη

Βίντεο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα καταγράφει τη στιγμή που η αστυνομία της Καλιφόρνια πυροβολεί και σκοτώνει ένα άοπλο 15χρονο κορίτσι που είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, οι βοηθοί του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο αναζητούσαν τη Σαβάνα Γκρατσιάνο, την οποία φοβούνταν ότι είχε απαγάγει ο πατέρας της Άντονι Γκρατσιάνο, αφού είχε πυροβολήσει θανάσιμα τη μητέρα της την προηγούμενη ημέρα.

Οι αστυνομικοί στρίμωξαν το όχημα του Άντονι Γκρατσιάνο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στη Χεσπέρια, 80 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες. Όταν η Σαβάνα βγήκε από το όχημα, άνοιξαν πυρ και τη σκότωσαν. Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν εθνική ανησυχία, με τους επικριτές να διερωτώνται πώς οι αστυνομικοί κατέληξαν να σκοτώσουν την έφηβη κοπέλα που είχαν αναλάβει να σώσουν.

Η Αστυνομία της πολιτείας δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν το κορίτσι πυροβολήθηκε από αστυνομικούς ή τον πατέρα της και επισήμανε ότι δεν κατάλαβαν πως ήταν εκείνη αυτή που εξήλθε από το όχημα.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες

Για σχεδόν δύο χρόνια, αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα υλικό από τους πυροβολισμούς.

Όμως την Παρασκευή, το τμήμα αποκάλυψε σχεδόν δώδεκα αρχεία-βίντεο στον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Τζόι Σκοτ.

Τα αποσπάσματα δείχνουν τους βοηθούς του σερίφη να πυροβολούν τη Σαβάνα καθώς εκείνη ακολουθούσε τις οδηγίες τους να κινηθεί προς το μέρος τους. Το υλικό και η αφήγηση του σερίφη στο βίντεο καθιστούν σαφές ότι σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς και όχι από τον πατέρα της.

Το υλικό θα αυξήσει τον έλεγχο στο τμήμα του σερίφη, το οποίο ήδη δέχεται πυρά μετά τη δολοφονία του Ryan Gainer, ενός αυτιστικού 15χρονου αγοριού, από αστυνομικούς τον περασμένο μήνα.

Ο Ryan είχε ένα επεισόδιο ψυχικής υγείας όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα. Η δολοφονία προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση θανατηφόρας βίας σε παιδιά και την αποτυχία αποκλιμάκωσης κρίσεων.

Η αναζήτηση της Σαβάνα ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, όταν ο πατέρας της, λένε οι αξιωματούχοι, πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της και εν διαστάσει σύζυγό του και πυροβόλησε έναν πατέρα και το παιδί του έξω από ένα σχολείο στην κοντινή Φοντάνα. Οι αρχές εξέδωσαν εκείνη την ημέρα συναγερμό Amber alert για τη Σαβάνα, λέγοντας ότι υπάρχει υποψία ότι «την απήγαγε» ο πατέρας της.

Το επόμενο πρωί, κάποιος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση ανέφερε ότι είδε και τους δύο να αγοράζουν προϊόντα σε ένα βενζινάδικο. Σύντομα η αστυνομία εντόπισε τον Άντονι Γκρατσιάνο να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα σε κοντινό αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια χαοτική καταδίωξη.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και ήρθαν κοντά στο όχημα, έπεσαν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του προς την αστυνομία, σύμφωνα με το τμήμα, το οποίο μοιράστηκε φωτογραφίες που έδειχναν ότι τα αυτοκίνητά του είχαν υποστεί ζημιές.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση